Türk bayrağına bile tahammül edemediler

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10 Eylül tarihinde Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu'na video konferans ile katılarak başta Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilim olmak üzere Avrupa Birliği ile ilişkilere dair açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu'nun konuşması sırasında Türk bayrağı ile AB bayrağının miks edildiği bir görsel de Türkiye'nin hazırladığı sunumda yer aldı. Ancak AB ile Türkiye'nin birlikteliğini simgeleyen bayrak AP'nin Alman milletvekillerinden Reinhard Bütikofer'i rahatsız etti.

F5HABER F5HABER
Türk bayrağına bile tahammül edemediler

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Senegal ziyareti sırasında Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu toplantısına video konferans yöntemi ile katıldı ve Türkiye'nin başta Doğu Akdeniz'deki tezleri olmak üzere AB ile ilişkilere dair bir sunum gerçekleştirdi.

Türkiye ile AB'nin birlikteliğini simgeleyen görselde Avrupa Birliği'nin yıldızları da hilal gibi ilüstre edilmişti. 

İşte bu ilüstrasyon AP'nin Alman vekillerinden Reinhard Bütikofer'i rahatsız etti. Rahatsızlığını toplantıyı yöneten David McAllister'e ileten Bütikofer Avrupa ırkçılığında son nokta dedirten ifadeler kullandı. 

Yeşiller grubu milletvekillerinden Bütikofer ile McAllister arasında yaşanan skandal diyalog şöyle: 

McAllister: Sayın Bütifoker'in bir talebi olduğunu görüyorum.

Bütikofer: Evet efendim. İki Bayrağın karıştırılma şekli hoşuma gitmedi. Çünkü AB bayrağındaki yıldızlardan bazıları Türk bayrağındaki yıldızların gölgesinde kalıyor. Bunu yapmamız gerektiğini düşünmüyorum. Bu yüzden sunum yeniden gösterilmeyebilir. Hatta yeniden gösterilmemeli.

McAllister: Bu bizim sunumumuz değil. Açıkcası bu sunumu Türk bakanlık hazırladı. Ama eğer göstermeme imkanımız varsa... Ben gördüğümde siz de görüyorsunuz değil mi? Ben sürekli iki bayrağı görüyorum.

Bütikofer: Bir süre gösterildi ama şu anda görünmüyor. Ve tekrar gösterilmemesini tercih ederim.

SONRAKİ HABER