için kaldı

Trump'tan kritik koronavirüs aşısı açıklaması: 3-4 hafta içinde hazır olabilir!

Philadelphia'da ABC News kanalına konuşan ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs aşısının 3-4 hafta içinde hazır olabileceğini, başkanlık seçimleri öncesi aşının dağıtımına başlanabileceğini açıkladı

F5HABER F5HABER
Trump'tan kritik koronavirüs aşısı açıklaması: 3-4 hafta içinde hazır olabilir!

Tüm dünyada koronavirüs aşı çalışmaları devam ederken, ABD Başkanı Donald Trump'tan kritik bir açıklama geldi. 

Philadelphia'da ABC News kanalının organize ettiği bir  toplantıda halka seslenen Trump, koronavirüs aşısının 3-4 haftaya hazır olabileceğini ve 3 Kasım'daki başkanlık seçimlerinden önce de dağıtıma başlanabileceğini söyledi. 

Trump "Aşıya çok yakınız. Gerçeği bilmek istiyorsanız, bir önceki yönetim olsaydı FDA [ABD Gıda ve İlaç Yönetimi] ve onaylar yüzünden aşının gelmesi yıllar sürebilirdi. Ama bizim aşıya ulaşmamıza haftalar kaldı, 3 hafta, 4 hafta içinde olabilir." dedi. 

Geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray Covid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nün üyesi Dr. Anthony Fauci CNN'e yaptığı açıklamada, birçok uzmanın aşının Kasım ya da Aralık'ta hazır olacağına inandığını söyledi. Fauci "Ekim'de de hazır olması düşünülebilir ama bunun pek muhtemel olduğunu sanmıyorum" şeklinde konuşmuş, "Koronavirüsten önceki halimize benzeyen bir normallik derecesine geri dönmekten bahsediyorsanız bu, 2021'e çok yakın olacak, hatta belki 2021'in sonuna doğru" açıklamasını yapmıştı.

3 Kasım seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olan ve ikinci dönem için yarışan Başkan Trump konuşmasında maske takmak istemeyen Amerikalıları savunarak Fauci gibi uzmanların dahi bu konudaki fikrini değiştirdiğini söyledi.

TRUMP SUÇLADI, BIDEN 'BEN BAŞKAN DEĞİLİM' DEDİ

3 Kasım seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olan ve 2. dönem için yarışan Başkan Trump, maske konusuna çözüm bulamadığı için rakibi, Demokrat aday Joe Biden'ı eleştirerek, "Demokratlar maske konusunda bir zorunluluk getireceklerini söyledi ancak bunu hiçbir zaman yapmadılar. Joe Biden ulusal bir zorunluluk getireceğini söyledi ancak yapmadı." dedi. 

Biden, buna Twitter üzerinden "Netleştirmek adına: Ben şu an Başkan değilim" yanıtını verdi.

Başkanlık yarışındaki Demokrat Partili rakibi Joe Biden geçen hafta Trump'ı milyonlarca kişinin işinden olmasına neden olan salgında  görevini "ihmalle" suçlamıştı.

SONRAKİ HABER