Trump'tan ilk resmi açıklama: Düzenli bir geçiş süreci olacak

Başkan Trump, 20 Ocak'ta düzenli bir geçiş olacağını söyledi. Trump sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada  “Seçim sonucuna kesinlikle katılmıyorum ve gerçekler beni ortaya koysa da, yine de 20 Ocak'ta düzenli bir geçiş olacak." ifadelerini kullandı

F5HABER F5HABER
Trump'tan ilk resmi açıklama: Düzenli bir geçiş süreci olacak

Trump destekçilerinin işgali sonrası ara veren Temsilciler Meclisi yeniden göreve döndü. İkinci oturumda yapılan oylamada Biden'ın zaferi tescillendi. ABD Başkanı Trump oylama sonrası, "Düzenli bir geçiş süreci olacak" açıklamasını yaptı.

Trump yaptığı açıklamada, "Sonuca kesinlikle katılmıyorum, gerçekler benim haklılığımı ortaya koyuyor. Yine de 20 Ocak'ta düzenli bir geçiş olacak. Bu bizim Amerika'yı yeniden büyük yapma mücadelemizin sadece başlangıcı" ifadelerini kullanan Trump, görevi resmen 20 Ocak'ta Biden'a devredeceğimi açıklamış oldu. 

ABD saatiyle dün başlayan Temsilciler Meclisi oturumu, Trump destekçilerinin Kongre'yi işgal etmesiyle durmak zorunda kalmıştı. 

MİKE PENCE'DEN AÇIKLAMA

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence oylama sonrası, "Joe Biden, ABD Başkanı olarak 20 Ocak'ta görevine başlayacaktır" açıklamasını yaptı. 

ABD'de seçimleri kaybeden Başkan Donald Trump'ın yanlısı birkaç yüz gösterici Kongre binasını kısa süreli de olsa işgal ederek Joe Biden'ın seçimleri kazandığının tescil edildiği oturuma ara verilmesine neden olmuştu. Gösterilerde en az 4 kişinin hayatını kaybettiği bildlrilmişti.
 

SONRAKİ HABER