Trump'tan flaş Türkiye mesajları!

ABD Başkanı Trump'tan önemli Türkiye açıklamaları geldi. Türkiye ile iyi ilişkilerinin olduğunu söyleyen Trump, "Bagdadi operasyonunda Türkiye çok yardımcı oldu. Daha iyisini yapamazdı, daha fazla destek veremezdi." dedi. Öte yandan Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un NATO'ya ilişkin ifadelerine tepki gösterdi ve "NATO'nun beyin ölümünün gerçekleştiğini söylemek çok aşağılayıcı" ifadelerini kullandı. 

F5HABER F5HABER
Trump'tan flaş Türkiye mesajları!

ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" açıklamasına tepki olarak, "Çok aşağılayıcı" ifadelerini kullandı.

NATO zirvesi için İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Trump, "NATO harika bir amaca hizmet ediyor. NATO'ya en çok Fransa'nın ihtiyacı var. Bu tarz açıklamalar çok tehlikeli" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, NATO'yu ölü bir beyin olarak tanımlayıp, Avrupa'nın müttefiklerini koruması için ABD'ye güvenemeyeceğini söylemişti.

'TÜRKİYE'Yİ SEVİYORUM'

Başkan Trump açıklamasında Türk-Amerikan ilişkilerine de değindi.

"Türkiye'yi çok seviyorum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çok iyi anlaşıyorum" diyen Trump, Erdoğan'ın NATO'nun iyi bir üyesi olduğunu ve öyle kalmaya devam edeceğini vurguladı.

Türkiye'nin DEAŞ'ın eski lideri Ebubekir el Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyonda kendilerine son derece yardımcı olduğunu kaydeden Trump, "Türkiye daha iyi, daha destekleyici olamazdı" ifadelerini kullandı.

'OBAMA SATMADI'

Başkan Trump, Ankara'nın daha önce de ABD'den silah satın almak istediğini, ancak selefi Barack Obama yönetiminin buna izin vermediğini yineledi.

Benzer Haberler
Erdoğan'dan Macron'a sert yanıt: Önce sen kendi beyin ölümünü bir kontrol et

"Önce sen kendi beyin ölümünü bir kontrol et" F5HABER-

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Macron'a yanıt

Sözcü İbrahim Kalın'dan Macron'a yanıt F5HABER-

SONRAKİ HABER