Trump: Türkiye'yi yakından izliyorum, kuralına göre oynamazlarsa mahvederim

Türkiye'nin Suriye'deki operasyonunu değerlendiren ABD Başkanı Donald Trump, "Kuralına göre oynamazlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak yaptırımlarla mahvederim. Yakından izliyorum" dedi.

F5HABER F5HABER
Trump: Türkiye'yi yakından izliyorum, kuralına göre oynamazlarsa mahvederim

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Türkiye’nin Kürtlere saldırmayı uzun zamandır planladığını” söyledi.

Saldırılan bölgede ABD askeri bulunmadığını belirten Trump, çatışmanın iki tarafıyla da görüştüğünü söyledi 

Trump'ın paylaşımları şöyle:

"Türkiye, Kürtlere saldırmayı uzun zamandır planlıyordu. Ezelden beri savaşıyorlar. Bizim, saldırı alanı yakınlarında askerimiz ya da ordumuz yok. Ben SONSUZ SAVAŞLARI sona erdirmeye çalışıyorum. İki tarafla da konuşuyorum. Bazıları bölgeye 10 binlerce asker gönderip yeni baştan bir savaş başlatmamızı istiyor.

Türkiye NATO üyesi bir ülke. Diğerleri diyor ki DIŞARIDA KAL, Kürtlerin kendi savaşını savunmasın izin ver (bizim finansal desteğimizle de olsa). Ben diyorum ki Türkiye kurallara göre oynamazsa finansal olarak ve yaptırımlar ile sert bir şekilde vurulsun. Yakından izliyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüşmesinin ardından 7 Ekim’de Barış Pınarı Harekatı kararı alınmıştı. 

Amerikan askerlerinin bölgeden çekileceğini ve ABD’nin hiçbir şekilde operasyona dahil olmayacağını duyuran Trump, 7 Ekim’de Twitter’dan yaptığı paylaşımda şunları söylemişti: Daha önce de şiddetle söylediğim gibi, tekrar hatırlatıyorum; Türkiye, benim büyük ve benzersiz bilgeliğimle, sınırları aşmak olarak değerlendirdiğim bir şey yaparsa, Türkiye’nin ekonomisini imha edip tamamen yok edeceğim (Daha önce de yaptım)

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan 9 Ekim’de yapılan açıklamada Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olunacağının altı çizilerek operasyonun “Meşru Müdafaa Hakkı” çerçevesinde “teröristler” ve onlara ait yapıları hedef aldığı belirtilmişti. 

SONRAKİ HABER