için kaldı

Trump: Suriye'den çıkmayı çok isteriz, yakında eve döneceğiz

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile ortak basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Trump, "Suriye'den çıkmayı çok isteriz, yakında eve döneceğiz" dedi.

F5HABER F5HABER
Trump: Suriye'den çıkmayı çok isteriz, yakında eve döneceğiz

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan askerlerinin Suriye'den ülkelerine dönmesini istediğini, ancak İran'ın DAEŞ'in mağlup edilmesinden boşalan alanda etkin olmasını da istemediğini vurguladı.

"Eve dönmek istiyoruz ancak güçlü ve sürdürülebilir bir şekilde izimizi bırakmak da istiyoruz" ifadelerini kullanan Trump, bölgedeki zengin bazı ülkelerin Suriye krizinin çözümünde ihtiyaç duyulan finansal desteği bundan sonra daha fazla sağlaması gerektiğini belirtti.

"Ortadoğu'daki olaylarda İran'ın parmağı var" diyen Trump, İran'a Akdeniz'e ulaşma fırsatı vermeyeceklerini belirtti.

İran'la nükleer anlaşmanın çok kötü bir anlaşma olduğunu dile getiren ABD Başkanı Trump, anlaşmanın kaderiyle ilgili çalışmalara devam ettiklerini ve Fransa ile bu konuda çok verimli görüşmeler yaptıklarını bildirmekle yetindi.

Trump, "Ortadoğu'ya 18 yılda 7 trilyon dolar harcadık ve karşılığında neredeyse hiçbir şey alamadık. Çok zengin olanlar da dahil bölgedeki bazı ülkeleri koruyoruz. Şimdi ortaya çıkıp orada olanlar için ödemeyi yapmalılar" sözlerine yer verdi.

"İRAN'LA YENİ BİR NÜKLEER ANLAŞMA KONUSUNDA ÇALIŞMAK İSTİYORUZ"

İran'la nükleer anlaşma konusunda diplomatik yollarla çözüme gidilmesi gerektiğini düşündüklerini anlatan Macron, "Şu andan itibaren İran'la yeni bir (nükleer) anlaşma konusunda çalışmak istiyoruz. Rusya ve Türkiye ile bölgesel konuları görüşeceğiz. Suriye için siyasi çözüm bizim sorumluluğumuz" ifadelerini kullandı.

SONRAKİ HABER