için kaldı

Shanahan, Savunma Bakanı olmaktan vazgeçti...

ABD Başkanı Donald Trump, "ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan'ın ABD Savunma Bakanlığı adaylığından vazgeçti" dedi. Yeni Savunma Bakanlığı vekilinin Mark Esper olacağı da duyuruldu

F5HABER F5HABER
Shanahan, Savunma Bakanı olmaktan vazgeçti...

ABD Başkanı Donald Trump, Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan'in "savunma bakanı adaylığından geri çekilme kararı verdiğini" açıkladı.

ABD'nin yeni Savunma Bakanlığı vekili Mark Esper olacak.

Trump, 1 Ocak 2019'da ABD Savunma Bakanı Jim Mattis'e vekaleten Savunma Bakan yardımcısı Patrick Shanahan'ı atamıştı.

NE OLMUŞTU?

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Hulusi Akar'a mektup göndermişti. Shanahan gönderdiği mektupta S-400'lerden vazgeçilmezse F-35 eğitimlerinin 31 Temmuz'da biteceğini ve F-35 ile ilgili yapılacak üst düzey toplantıya Türk yöneticilerin davet edilmemesinin değerlendirildiği belirtilmişti. Mektup sonrasında ABD'de Türk pilotlarının eğitimi durdurulmuştu. Hulusi Akar ise mektuba cevap vererek, "Mektupta müttefiklik ruhuna uygun olmayan üslup ve yaklaşımdan duyulan rahatsızlık yeniden vurgulanmış, bilinen görüşlerimiz ve önerilerimiz detaylı olarak aktarılmıştır. Karşılıklı saygı ve dostluğa dayalı bir şekilde diyaloğun sürdürülmesinin ve sorunlara uygun bir çözüm bulunmasına yönelik çalışmalara devam edilmesinin önemi ifade edilmiştir." ifadelerini kullanmıştı.

SONRAKİ HABER