Rusya'dan ABD'ye "Venezuela" uyarısı "Felaket olur"

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD'yi Venezuela'ya askeri müdahalede bulunmama konusunda uyardı ve böyle bir adımın felakete yol açacağını vurguladı.

F5HABER F5HABER
Rusya'dan ABD'ye "Venezuela" uyarısı "Felaket olur"

Mejdunarodnaya Jizn dergisi muhabirinin ABD'nin Venezüella'ya askeri müdahalede bulunma ihtimaline ilişkin sorusunu yanıtlayan Ryabkov, "Askeri müdahalede bulunmama konusunda uyarıyoruz. Bu, Latin Amerika'da gözlediğimiz kalkınma modelini temelden sarsacak bir felaket senaryosuna yol açar" dedi.

Ryabkov, "Venezüella'daki gelişmeler çerçevesinde ABD de dahil bir grup ülkenin çeşitli bahanelerle Amerikan Devletleri Örgütü'nün de aralarında yer aldığı bir dizi platformu Venezüella'ya yönelik baskıyı artırmak için kullanmaya çalıştığını görüyoruz. Stratejik partnerimiz dost ülke Venezüella'yı destekledik ve destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

İŞBİRLİĞİMİZİN BOZULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

"Egemenlik ve içişlerine müdahale bulunmama ilkesi bağlamında Venezüella'yla aynı safta yer alacağız" diye devam eden Ryabkov'a göre Rusya ile Venezüella arasındaki maddi işbirliği ve pratik işbirliği çeşitli alanlarda devam ediyor ve Moskova, bunun bozulmasına kesinlikle izin verme niyetinde değil.

SONRAKİ HABER