Rus generali ABD mi öldürdü?

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Suriye'de DEAŞ'ın havan saldırısı sonucu Rus komutanın hayatını kaybetmesi hakkında, "ABD'nin ikiyüzlü politikaları nedeniyle kanla ödenen bir bedel" olduğunu söyledi.

F5HABER F5HABER
Rus generali ABD mi öldürdü?

Ryabkov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı değerlendirmede, ABD'nin DEAŞ'ı ortadan kaldırmak istediğine yönelik açıklamalara rağmen eylemleriyle bunun aksini yaptığını savundu.

ABD'nin, terörizmle mücadeleden ziyade politik ve jeopolitik bazı meselelere daha çok eğildiğini vurgulayan Ryabkov, "ABD'nin, Suriye'de terörizmle mücadele konusundaki kararlılığını kanıtladığını görmek istiyoruz" diye konuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı, dün Suriye'nin Deyrizor bölgesinde bulunan ABD özel kuvvetleri ve desteğindeki terör örgütü PKK/YPG elemanlarının DEAŞ kontrolündeki alanda çatışmaya girmeden ilerlediğini gösteren uydu görüntüleri yayınlamıştı. Görüntülerin yayınlanmasından birkaç saat sonra Rus 5. Ordu komutanlarından Korgeneral Valeriy Asapov'un, Deyrizor'da DEAŞ'ın havan saldırısı sonucu yaşamını yitirdiği duyurulmuştu.

Öte yandan Suriye'de ABD destekli terör örgütü PKK/YPG güçleri Deyrizor yakınlarındaki doğalgaz bölgesinde bulunan mevzilerinin Rus uçakları tarafından vurulduğunu duyurdu.Terör örgütünün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Rusya'nın hava saldırısı sonrasında çok sayıda ölü ve yaralı teröristin olduğu açıklandı. Rusya'dan ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

SONRAKİ HABER