için kaldı

Oxford'un koronavirüse karşı geliştirdiği aşıyı gönüllü olarak deneyen hasta hayatını kaybetti

Brezilyalı sağlık yetkilileri, AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi tarafından koronavirüse karşı geliştirilen aşının klinik denemelerine katılan bir gönüllü doktorun yaşamını yitirdiğini duyurdu.

F5HABER F5HABER
Oxford'un koronavirüse karşı geliştirdiği aşıyı gönüllü olarak deneyen hasta hayatını kaybetti

Brezilyalı sağlık yetkilileri, AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen koronavirüs aşısını deneyen Rio de Janerio'lu bir deneğin, koronavirüs komplikasyonlarından dolayı hayatını kaybettiğini söyledi.

Ölen gönüllünün 28 yaşında bir erkek olduğu belirtilirken, vahim olayın 19 Ekim'de gerçekleştiği belirtildi. Hayatını kaybeden kişinin doktor ya da tıp öğrencisi olduğu ifade edildi.

DENEMELER DEVAM EDECEK

Brezilyalı sağlık otoriteleri, aşı denemelerinde bir kişinin hayatını kaybetmesine rağmen denemelerin devam edeceğini açıkladı.

EYLÜL BAŞINDA ÇALIŞMALARINI DURDURMUŞTU

Amerikan ilaç devi AstraZeneca, klinik denemelerde üçüncü aşamada olan potansiyel koronavirüs aşısının denendiği bir İngiliz katılımcıda ciddi yan etkiler görülmesi üzerine eylül başında çalışmalarını durdurmuştu. Aşının denendiği katılımcının omuriliğinde "myelite transverse" adlı "sinirsel semptomlarla ilintili ateşli bir ağrı" oluştuğu açıklanmıştı.

Kısa sürede İngiltere'deki düzenleme kurumu çalışmalarında yaşanan hastalığın aşıdan kaynaklı olup olmadığı konusunda "yeterli kanıt" bulunamadığını belirtmiş, bu sebeple de ilaç şirketi test çalışmaları için başvuruları güncellenmiş bir kabul formu ile tekrar kabul etmeye başlamıştı. Güney Afrika, Hindistan ve Brezilya'daki düzenleme kurulları da AstraZeneca'nın aşı testlerine yeniden başlamasına yeşil ışık yakmıştı.

SONRAKİ HABER