için kaldı

Notre Dame Katedrali'nde yangın çıktı

Paris'teki dünyaca ünlü Notre Dame Katedrali'nde yangın çıktı. Yangın sonucu Katedral'in çatısının tamamı çöktü. İtfaiye ekipleri, yangını söndürmek için çalışmalara devam ediyor

F5HABER F5HABER
Notre Dame Katedrali'nde yangın çıktı

Fransa'nın başkenti Paris'te Notre Dame Katedrali'nde yangın çıktı.

Yangın sonucu Katedral'in çatısının tamamı çöktü.

Paris Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Avrupa'da en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen tarihi Notre Dame Katedrali'nde renovasyon çalışmaların yapıldığı bölümde yangının çıktığı bildirildi.

Açıklamada, yangın nedeniyle katedralden uzak durulması çağrısında bulunuldu.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürmek için çalışma başlattı.

Notre Dame Katedrali'nde yangın çıktı - Resim : 1

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Paris Notre Dame Katedrali'nde korkunç bir yangın söz konusu. Paris itfaiyesi halen yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor. Paris Piskoposluğu ile iletişim halindeyiz. Herkesi güvenlik mesafesini korumaya davet ediyorum" dedi.

Öte yandan 850 yıllık katedralin kulesi yıkıldı.

Macron, bugün gerçekleşmesi planlanan, Sarı Yelekler eylemlerinin son bulmasına yönelik ‘ilk somut önlemleri' açıklayacağı basın toplantısını yangın nedeniyle iptal etti.

Notre Dame Katedrali'nde yangın çıktı - Resim : 2

MACRON'DAN AÇIKLAMA

Yangını söndürme çalışmaları sürerken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan bir açıklama geldi. Macron yaptığı açıklamada, "Ülkemin her vatandaşı gibi bu akşam bir parçamızın yandığını gördüğüm için üzgünüm" dedi.

KATEDRAL SÖZCÜSÜ: BÜTÜN YAPI YANIYOR

Parisi alarma geçiren yangına ilişkin BBC'ye konuşuşan Notre Dame Katedrali sözcüsü, "Bütün yapı yanıyor. Geriye bir şey kalmayacak." ifadelerini kullandı. Fransa Sivil Savunma ve Kriz Yönetimi Ajansı'ndan yapılan açıklamada ise, "Bu tip yapılarda, havadan su boşaltmak yapının tamamının çökmesine neden olabilir" ifadelerine yer verildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI: İNSANLIĞIN ORTAK MİRASI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Paris'teki Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangından büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Notre Dame Katedrali, yalnızca Fransa'nın sembolü değil, insanlığın ortak mirasının bir parçasıdır." dedi.

Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Fransa'nın Paris şehrinde çıkan yangının acı haberini büyük bir üzüntüyle almış bulunuyoruz. Notre Dame Katedrali, yalnızca Fransa'nın sembolü değil, insanlığın ortak mirasının bir parçasıdır."

Notre Dame Katedrali'nde yangın çıktı - Resim : 3

ÇAVUŞOĞLU: BÜYÜK BİR FELAKET

Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangına ilişkin bir açıklama da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Paris'teki Notre Dame Katedrali'ndeki yangını büyük üzüntüyle izliyoruz. Dünya Mirası'na ait bu mimari şaheserin tahrip olması tüm insanlık için büyük bir felaket."

TRUMP: YANGINI SEYRETMEK KORKUNÇ

ABD Başkanı Trump: "Notre Dame Katedrali'ndeki büyük yangını izlemek korkunç" ifadelerini kullandı.

SONRAKİ HABER