için kaldı

İngiltere'de konser alanında patlama oldu: 22 ölü, 59 yaralı

İngiltere'nin ünlü konser alanlarından Manchester Arena'da patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre en az 19 kişi hayatını kaybetti. İngiliz polisi canlı bomba şüphesi üzerinde duruyor.

F5HABER F5HABER
İngiltere'de konser alanında patlama oldu: 22 ölü, 59 yaralı

İngiltere'nin Manchester kentinde bir konser salonunda patlama yerel saat ile 22.35 (TSİ 00.35)'te meydana geldi. Kentin kuzeyindeki Manchester Arena konser salonunda ABD'li müzisyen Ariana Grande'nin konserinin bitiminde patlama yaşandı ve salondakiler tahliye edildi. Patlamada, şarkıcı Ariana Grande'nin yaralanmadığı duyuruldu.

İngiltere'de konser alanında patlama oldu: 22 ölü, 59 yaralı - Resim : 1

'ÇİVİ BOMBASI' OLABİLİR

İngiliz polisi, patlamada 19 kişinin hayatını kaybettiğini, 59 kişinin de yaralandığını açıkladı. "Polis aksi bilinene dek bu durumu terörist saldırı olarak ele alıyor" ifadeleri kullanıldı.

Tanıkların ifadesi, teröristlerin konser salonu çıkışı yakınlarında bir "çivi bombası" patlatmış olabileceği izlenimi doğurdu.

Manchester Polis Şefi de kısa bir basın açıklaması yaptı ve ellerindeki mevcut bilgiler ile olayı bir terör saldırısı olarak değerlendiklerini duyurdu.

İNTİHAR SALDIRISI İHTİMALİ DEĞERLENDİRİLİYOR

İngiliz İç Güvenlik Bakanı Ben Wallace da olayı bir saldırı olarak nitelendirdi. Güvenlik uzmanları da olayın bir terör eylemi olabileceğini belirtirken intihar saldırısı olasılığı üzerinde duruluyor.

Bu arada Manchester polisi, Cathedral Bahçeleri'nde kontrollü bir patlama gerçekleştirdi. Polis, buradaki kontrollü patlamada şüpheli bir madde olmadığını ve terk edilmiş bir kıyafet olduğunu doğruladı.

İngiltere'de konser alanında patlama oldu: 22 ölü, 59 yaralı - Resim : 2

İNGİLTERE BAŞBAKANI MAY: TERÖR SALDIRISI

İngiltere Başbakanı Theresa May, patlamanın ardından bir açıklama yaptı ve olay ile ilgili olarak "korkunç bir terör saldırısı" ifadesini kullandı. May, "Polisin terör saldırısı olarak değerlendirdiği olay ile ilgili tüm detayların aydınlatılması için çalışılıyor. Kalbimiz hayatını ve yakınlarını kaybedenler ile birlikte" dedi. İngiltere Başbakanı ayrıca sabah saatlerinde bir acil durum toplantısı düzenleyeceklerini duyurdu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ACİL TOPLANDI

Korkunç patlamanın ardından İngiltere İçişleri Bakanlığı'nda acil toplantı yapıldı.

MANCHESTER'IN BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA: KORKUNÇ BİR GECEYDİ

Manchester'ın Belediye Başkanı Andy Burnham Twitter'dan yaptığı açıklamada "Kalbim yakınlarını kaybedenlerle beraber, cesur acil servisimizi takdir ediyorum. Muhteşem şehrimiz için korkunç bir geceydi." dedi.

GÖRGÜ TANIĞI: İNSANLAR KANLARLA KAPLIYDI

Independent'ta yer alan habere göre, bir görgü tanığı, "Son şarkısını bitirdi ve büyük bir patlama sesi duyduk. Tek hatırladığım herkesin koşarak kaçtığıydı. İnsanlar kanlarla kaplıydı, bazı insanlar kavga etmeye başladı. Oldukça korkutucuydu" dedi.

Konserde bulunan Evie Brewster adlı bir tanık Daily Mail'e verdiği demeçte, "Ariana Grande son şarkısını henüz bitirmiş ve sahneden ayrılmıştı, patlama sesi geldiğinde. Herkes bir anda çığlık atmaya ve çıkışa doğru koşmaya başladı. Polis ve ambulans sirenlerin duyabiliyorduk. Korkunçtu" dedi.

Olayın hemen ardından konser salonuna bitişik olan Victoria İstasyonu tahliye edildi ve tüm seferler iptal edildi.

Emma Johnson adlı bir vatandaş, kendisinin ve eşinin 15 ve 17 yaşlarındaki kızlarını almak için konser salonuna geldiğini söyledi.

BBC Radio Manchester'a konuşan Johnson, "Kesinlikle bombaydı. Kesinlikle fuayede patlatıldı. Merdivenlerin en başındaydı ve camlar patladı. Ticari ürünleri sattıkları yerin yakınındaydı. Tüm bina titredi. Bir patlama oldu ve akabinde bir yangın parlaması. Cesetler her yerdeydi" dedi.

İngiltere'de konser alanında patlama oldu: 22 ölü, 59 yaralı - Resim : 3

İnsanlar olay yerinden böyle kaçtı...

LONDRA'DAKİ ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Londra'daki ABD Büyükelçiliği, İngiltere'de yaşayan vatandaşlarını Büyükelçilik ile bağlantıya geçmeleri yönünde uyardı.

MANCHESTER ARENA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Konserin düzenlendiği Manchester Arena yönetimi de bir açıklama yayınladı. Açıklamada konser bitiminde yaşanan patlamanın salonun dışındaki alanda olduğu belirtildi.

BOMBA İMHA EKİPLERİ OLAY YERİNDE GİTTİ

Bir diğer görgü tanığı Robert Tempkin "Herkes bağırıp çağırıyordu, kaçışıyordu. Yerde ceketler, cep telefonları vardı. Bazıları kan gördüklerini söylüyordu, bazılarıysa balon veya hoparlörün patladığını söyledi" dedi.

Guardian gazetesi muhabiri Frances Perrauding de sosyal medyada paylaştığı videoda, bomba imha ekiplerinin de bölgeye intikal ettiğini aktardı.

ŞÜPHELİ BİR DÜZENEK PATLATILDI

Manchester'da şüpheli bir düzenek bomba imha ekipleri tarafından kontrollü olarak patlatıldı.

Manchester'da patlama sonrası konser için şehirde bulunanlara evlerinin kapılarını açanlar Twitter'da #RoomforManchester (Manchester için Oda) etiketi paylaştı.

21 BİN KİŞİLİK KAPASİTE İLE AVRUPA'NIN EN BÜYÜK KAPALI KONSER SALONU

Avrupa'nın en büyük kapalı konser salonu olan 21 bin kişilik Manchester Arena'da olayın terör saldırısı olma ihtimalinin güçlendiği belirtilirken ikinci seviye alarm duruma geçildi.

Konser salonunun altındaki Victoria tren istasyonunda da seferlerin askıya alındığı bildirildi.

İngiltere'de konser alanında patlama oldu: 22 ölü, 59 yaralı - Resim : 4

ARIANA GRANDE KİMDİR?

Ariana Grande-Butera (d. 26 Haziran 1993), ABD'li oyuncu, şarkıcı. Profesyonel oyunculuğa, 15 yaşında Broadway de sahne alarak başladı. Nickelodeon'un sitcom dizisi Victorious'ta canlandırdığı Cat Valentine karakteriyle ve yaptığı şarkılarla tanınmaktadır.

2001 yılında, bir spor müsabakası arasında Amerika'nın bağımsızlık marşını söyledi. Bunun üzerine olumlu tepki gördü. Oyunculuğa 9 yaşındayken, tiyatro oyunlarında sahne alarak başladı. Daha sonra müzik kariyeri için 13 yaşında okuldan ayrılan Ariana Grande 2010 yılının Ağustos ayında "Victorious" dizisinin birinci sezonunun ardından çıkış albümünün hazırlıklarına başlamıştır. Bu aşamada dünyaca ünlü pop şarkıcısı Katy Perry'den yardım almıştır. Bu arada oynadığı dizi Victorious için müzikal anlamda önemli katkıları olmuştur. Ariana Grande'nin çıkardığı ilk teklisi "Put Your Hearts Up" ismini taşır. Ariana Grande çıkış albümünü ise 3 Eylül 2013 tarihinde çıkarmıştır. Toplamda 13 parçadan oluşan albüm 50 dakika uzunluğundadır. Ariana Grande ikinci albümünün ismi "My Everything" şeklindedir. 22 Ağustos 2014'te çıkardığı 12 parçadan oluşan bu albümün uzunluğu ise 40 dakikadır. Daha sonra 2015'te Noel albümü olan Christmas & Chill'i piyasaya sürmüştür. Kasımda yayınlanan yeni dizisi Scream Queens, Glee ve American Horror Story'nin yapımcıları tarafından hazırlanan bir korku dizisinde yer almıştır. 20 Mayıs 2016'da üçüncü albümü olan Dangerous Woman albümü piyasaya sürüldü. Albümün çıkış şarkısı "Focus" 30 Ekim 2015'te yayımlanmıştır. Toplamda iki Grammy adaylığı, üç Amerikan Müzik ödülü, iki MTV Avrupa Müzik ödülü ve bir MTV Video Müzik ödülü kazandı.

SONRAKİ HABER