Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov istifa etti

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov görevinden istifa ettiğini duyurdu. Kırgızistan'da geçtiğimiz hafta yapılan seçimin ardından, seçimlerde hile yapıldığı iddiasıyla binlerce kişi sokağa çıkmıştı.

F5HABER F5HABER
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov istifa etti

Ülkede 4 Ekim'de yapılan seçimlerin sonuçlarını tanımayan 12 siyasi partinin taraftarları, düzenledikleri gösterinin ardından Cumhurbaşkanlığı binasını ve parlamentoyu işgal etmişti.

Kırgızistan'da Meclis Başkanı ve Başbakan'ın istifasının ardından Başbakanlık binasını kontrol etmeyi sürdüren bazı muhalif parti ve gruplar, iktidar kavgasına tutuşmuştu.

Milletvekillerin bir araya geldiği salı akşamki toplantıda, seçim arefesinden sonra nerede olduğu belli olmayan Başbakan Kubatbek Boronov'un imzalı istifa mektubu paylaşılmıştı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Sekreteri Tolganay Stamaliyeva, Ceenbekov'un 'bundan sonraki olayların devletin aleyhine öngörülemeyen bir senaryoya yol açabileceği için görevini şimdi bırakmayı doğru bulmadığını' söylediğini açıklamıştı. 

Başbakanlık binası önünde cumhurbaşkanının istifasını talep eden taraftarlarına seslenen Başbakan Sadır Caparov, bugün Sooronbay Ceenbekov'un istifasını talep edeceklerini duyurmuştu.

SONRAKİ HABER