için kaldı

İsrail'in yıktığı Gazze'yi Mısır inşa edecek

İsrail'in bitmek bilmeyen hava saldırıları ile enkaz bölgesine dönen Gazze'deki yıkım Filistin’i 244 milyon dolar maddi hasara uğratmıştı. Yardım eli Mısır'dan geldi. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, günlerce süren bombardıman sonucunda tahribata uğrayan Gazze Şeridi'nin yeniden inşası için 500 milyon dolar bağışladı.

F5HABER F5HABER
İsrail'in yıktığı Gazze'yi Mısır inşa edecek

İsrail güçleri, 10 Mayıs'tan bu yana Gazze Şeridi'ne binlerce bomba attı. Hava saldırılarında yüzlerce Filistinli hayatını kaybederken, binlercesi de yaralandı. İsrail'in kanlı saldırıları sadece canları değil Gazze Şeridi'ni de yıktı. Filistin yönetimi, işgalci İsrail'in saldırıları sonucunda ülkenin 244 milyon dolar maddi hasara uğradığını duyurdu. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, İsrail güçlerinin gümlerce süren bombardımanı sonucunda tahribata uğrayan Gazze Şeridi'nin yeniden inşasına yardımcı olmak adına 500 milyon dolar bağışladı.

GAZZE'YE BİN 615 SALDIRI

İsrail'in uçak, topçu ve savaş gemileri ile Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerindeki sivillerin kaldığı mahalleleri, yolları, elektrik ve su tesisatları olmak üzere bin 615'ten fazla saldırı ile hedef aldığının altını çizen Filistin yönetimi, İsrail’in saldırılarında sadece sivillerin kaldığı evler değil, aynı zamanda 33 medya merkezi, yüzlerce kurum ve dernek olmak üzere 73 hükümet binasının hedef alınarak kullanılmaz hale getirildiğini açıkladı.

SON 24 SAATTE 4 CAMİ ZARAR GÖRDÜ

Gazze Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırıların sonucunda Gazze kentinin farklı mahallelerinde bulunan 4 caminin büyük zarar gördüğünü ve Bakanlığa ait 16 daireyi kapsayan bir binanın imha edildiğini duyurdu. Bakanlık, etkilenen 5 bin 600'den fazla kişiye, maddi yardımda bulunulduğunu açıkladı.

MISIR'DAN 500 MİLYON DOLAR YARDIM

Hava saldırıları sonucu yıkıma uğrayan Gazze Şeridi'nin inşasına Mısır'dan destek geldi. Mısır Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin yıkıma uğrayan Gazze Şeridi'nin yeniden inşasına yardımcı olmak adına 500 milyon dolar bağışta bulunduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı, "Yeniden inşayı uygulayan uzman Mısırlı inşaat şirketleri ile birlikte Mısır, yaşanan son olaylar sonucu Gazze Şeridi'ndeki yeniden inşa süreci için 500 milyon dolar sağlayacak" ifadelerini kullandı. Ayrıca Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Mısır'ın Gazze'ye 65 ton tıbbi yardım da gönderdiği belirtildi.

SİSİ, ATEŞKES GÖRÜŞMELERİ İÇİN FRANSA'DA

Fransa'nın başkenti Paris'e ziyaret düzenleyen Es-Sissi'nin, mevkidaşı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Ürdün Kralı 2. Abdullah ile bölgede yaşanan ölümcül çatışmaya yönelik, hızlı bir ateşkes sağlamayı amaçlayan görüşmelerde bulunduğu kaydedildi. Diğer yandan Kahire, 10 Mayıs'ta bölgede meydana gelen şiddet olaylarından bu yana Hamas ile İsrail arasında bir ateşkese aracılık etmeye çalışmıştı.

SONRAKİ HABER