için kaldı

İsrail'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a küstah cevap!

Erdoğan'ın, Kudüs'ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğu yönündeki açıklamalarına İsrail'den peşpeşe açıklamalar geliyor. İsrail İstihbarat Bakanı İsrael Katz 'Osmanlı İmparatorluğu geride kalmıştır' derken İsrail Dışişleri Bakanı Emanuel Nahson da "Erdoğan tanısın ya da tanımasın, Kudüs Yahudilerin 3 bin yıllık, İsrail'in de 70 yıllık başkentidir" dedi.

F5HABER F5HABER
İsrail'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a küstah cevap!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grubunda ABD ve İsrail'e sert mesajlar göndermiş Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı iddialarıyla ilgili "Kudüs, Müslümanların kırmızı çizgisidir, İsraille diplomatik ilişkilerimizi koparmaya kadar gidebiliriz" ifadelerini kullanmıştı. İsrail İstihbarat Bakanı İsrael Katz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hadsiz ve küstah ifadelerle cevap verdi.

İsrail'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a küstah cevap! - Resim : 1Katz, 'Osmanlı İmparatorluğu geride kalmıştır' dediği açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın talimat ve tehditlerini kabul etmiyoruz. İsrail egemen bir devlettir ve Kudüs başkentidir. Sultanlık ve Osmanlı İmparatorluğu'nun günleri bitmiştir.



İsrail'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a küstah cevap! - Resim : 2
DIŞİŞLERİ BAKANI DA AÇIKLAMA YAPTI

İsrail Dışişleri Bakanı Emanuel Nahson, paylaştığı yazılı açıklamada, "Erdoğan tanısın ya da tanımasın, Kudüs Yahudilerin 3 bin yıllık, İsrail'in de 70 yıllık başkentidir" dedi. Yerel basında yer alan haberlere göre, İsrail Milli Eğitim Bakanı Naftali Benett de, "Maalesef Erdoğan son yıllarda İsrail'e saldırmak için hiç bir fırsatı kaçırmadı. İsrail, Kudüs'ün İsrail devletinin başkenti olarak tanınması da dahil tüm amaçlarına devam etmeli. Her zaman eleştirecek birileri olur ama neticede birleşik bir Kudüs'e sahip olmak Erdoğan'ın sevgisine sahip olmaktan daha iyi" dedi.


FİLİSTİN BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'ye başta "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı iddiası" olmak üzere Filistin'e ilişkin gelişmelerin yer aldığı yazılı mesaj gönderdiği bildirildi.

Katar resmi ajansı QNA'da yer alan habere göre, Filistin'in Doha Büyükelçisi Munir Abdullah Gannam, Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın mesajını kendisini kabul eden Katar Emiri Temim'e ulaştırdı.

Mesajda, "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı iddiası, Filistin'deki son gelişmeler ve güncel olaylara" dair konuların yer aldığı kaydedildi.
Büyükelçinin mesajı teslim sırasındaki görüşmesinde Şeyh Temim'in Filistin davasına dair Katar'ın duruşunu dile getirdiği ve Kudüs'ün Araplar, Müslümanlar ve tüm dünyanın nazarındaki önemine vurgu yaptığı aktarıldı.

ABD medyasında yer alan haberlerde, ABD Başkanı Donald Trump'ın, 6 aylık askıya alma süresi gelecek hafta sona erecek 1995 tarihli Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e Taşınmasına İlişkin Yasa'yı daha fazla bekletmeyip Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı ve Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına karar vereceği iddia edilmişti.
SONRAKİ HABER