İran’dan Ukrayna’ya sert mesaj: Meşru hedef haline geldiler

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı İbrahim Azizi, İran’ın Ukrayna’yı İsrail’e insansız hava aracı desteği vermekle suçlayarak “fiilen savaşa dahil oldu” dedi. Azizi, bu nedenle Ukrayna’nın İran açısından “meşru hedef” konumuna geldiğini belirtti.

İran’dan Ukrayna’ya sert mesaj: Meşru hedef haline geldiler

ABD ile İsrail’in İran’a yönelik saldırıları sürerken, Ukrayna’nın ABD ve İsrail’e İHA desteği veren İran’dan sert tepki geldi.

'UKRAYNA FİİLEN SAVAŞA DAHİL OLMUŞ VE İRAN İÇİN MEŞRU BİR HEDEF HALİNE GELMİŞTİR'

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı İbrahim Azizi, X sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Başarısız Ukrayna, İsrail rejimine insansız hava aracı desteği sağlayarak, fiilen savaşa dahil olmuş ve Birleşmiş Milletler Şartı'nın 51. maddesi uyarınca tüm topraklarını İran için meşru bir hedef haline getirmiştir." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, İran'a karşı bölgeye İHA ve uzman ekip gönderdiklerini duyurmuştu.

Anasayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Son Dakika
Manşetler
Gazete Manşetleri
Kategoriler
Gündem
Ekonomi
Spor
Magazin
Siyaset
Teknoloji
Yaşam
Sağlık
Dünya
Medya
Kültür Sanat
Popüler
Advertorial
Otomobil
Otomotiv
Hayatın İçinden
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsakiye
Sayfalar
İletişim
Künye
Reklam
Kullanım Şartları
Gizlilik İlkeleri
Çerez Politikası