için kaldı

İngiltere'de gündemi sarsan gelişme; Başbakan Johnson 3 bakanı görevden aldı

İngiltere'de Boris Johnson'ın hükümetine tepkiler artarken çarpıcı bir gelişme yaşandı. Başbakan Johnson kabinede değişikliğe giderken 3 bakanı görevden aldı.

F5HABER F5HABER
İngiltere'de gündemi sarsan gelişme; Başbakan Johnson 3 bakanı görevden aldı

İngiltere'de Başbakan Boris Johnson gündeme bomba gibi düşen bir karara imza attı. Başbakan Johnson Eğitim Bakanı Gavin Williamson, Adalet Bakanı Robert Buckland ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Bakan Robert Jenrick'i görevden aldı.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan Buckland, 7 yıldır bu görevi yapmaktan gurur duyduğunu söyledi.

"2019 yılından bu yana Eğitim Bakanı olarak görev yapmak ayrıcalıktı" diyen Williamson da 16-24 yaş arası gençler için başlattığı programa değindi.

BAKANLIK PERFORMANSI TEPKİ ÇEKİYORDU

Kabine'deki görevine son verilen Gavin Williamson'ın son aylardaki performansı tepki çekerken görevine son verilmesi beklenen isimlerden biri olarak görülüyordu. İngiliz basınında çıkan haberlere göre, Muhafazakar Parti üyelerine yönelik yapılan araştırmada Williamson'ın performansının ciddi şekilde eleştiri konusu olduğu gözler önüne serilmişti.

KABİNEDE DEĞİŞİKLİK BEKLENİYORDU

İngiltere'den gün içinde gelen haberde Başbakanlık kaynakları, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un kabine değişikliği yapacağını ifade etti. İsmi açıklanmayan yetkili, “Başbakan öğleden sonra tüm ülkeyi birleştirmek ve bir araya getirmek için atamalar yapacak” demişti.

Başbakan Johnson’un haftalık konuşmasını gerçekleştirirken Eğitim Bakanı Gavin Williamson ve Dışişleri Bakanı Dominic Raab’ın olmaması ise, her iki bakanın görevden alınacağı iddialarını gündeme getirmişti.

SONRAKİ HABER