Hollanda'da 3 kişiyi öldüren zanlı yakalandı

Hollanda'da tramvayda düzenlenen silahlı saldırıda üç kişi öldü. Hollanda Utrecht kentinde meydana gelen silahlı saldırının şüphelisi 37 yaşındaki Gökmen T. yakalandı. Olayın bir terör saldırısı olup olmadığı ise henüz netleşmedi.

F5HABER F5HABER
Hollanda'da 3 kişiyi öldüren zanlı yakalandı

Hollanda'daki silahlı saldırının şüphelisinin yakalandığı bildirildi.

Utrecht Belediye Başkanı Jan van Zanen'ın, polis ve savcı sözcüsü ile yaptığı basın toplantısında, Utrecht kentindeki 24 Ekim Meydanı'nda düzenlenen silahlı saldırıdaki şüpheli Gökmen Tanış'ın yakalandığı açıklandı.

Polis Sözcüsü Rob van Bree de kendilerine gelen yeni bir bilgiye göre şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Belediye Başkanı Jan van Zanen, silahlı saldırının henüz sebebinin belli olmadığını belirterek, hayatını kaybedenlerin aileleri, yaralananlar ve olayı yaşayanların yanında olduğunu ifade etti.

Hollanda'da 3 kişiyi öldüren zanlı yakalandı - Resim : 1

"AİLEVİ MESELEDEN DOLAYI"

Hollanda medyasında yer alan haberlere göre, psikolojik sıkıntıları bulunan Tanış, bir kadına tecavüz girişiminde bulunduğu iddiasıyla iki hafta önce hakim karşısına çıktı.

Tanış'ın yakınları, silahlı saldırıdaki şüphelinin "ailevi meselelerden" dolayı tramvaydaki bir yakınına, ardından yardım etmek isteyenlere ateş açtığını iddia etti.

Hollanda emniyet kaynakları yerel basına yaptıkları açıklamada ise terör saldırısı dışındaki ihtimaller üzerinde durduklarını, olayın "ailevi sebeplerden" kaynaklanmış olabileceğini açıkladı.

Tanış'ın Türkiye'deki babasıyla yıllardır görüşmediği, babası ve annesinin boşandığı ve babasının yeni bir evlilik yaptığı öğrenildi.

Öte yandan, Hollanda polisi yaralı sayısını güncelleyerek 9'dan 5'e indirdi.

Utrecht Belediyesi, kent sakinlerine yönelik evlerinde kalmaları yönündeki uyarıyı kaldırdı.

Hollanda'da 3 kişiyi öldüren zanlı yakalandı - Resim : 2

BABASI KONUŞTU: O YAPTIYSA CEZASINI ÇEKSİN

Gökmen T'nin babası Mehmet T'nin yıllar önce Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Sırçalı beldesinden ailesiyle Hollanda'ya gittiği bildirildi.

2008'de eşinden boşanan Mehmet T., Türkiye'ye dönerek Kayseri'ye yerleşti.

Burada ikinci evliliğini yapan Mehmet T., ilk eşinden olan oğlu Gökmen T. ile 11 yıldır görüşmediklerini söyledi.

DHA'ya konuşan baba, oğlunun amcasının kızı ile evlendiğini, 2 ay sonra boşandıklarını söyledi.

Saldırıdan bilgisinin olmadığını dile getiren baba Mehmet T., "Oğlumla 11 yıldır diyaloğum yok, konuşmuyoruz. 2008 yılından bu yana görüşmediğim birisi. Saldırıyı gerçekleştirmesiyle alakalı, o insanın o anki psikolojisini bilemem. Aynı evde yaşadığın evladını bile tanıyamıyorsun. Yaptıysa cezasını çeksin. Ben ne yapabilirim ki! Hiç kimsenin birilerinin canını almasına hakkı yok. Olayı yapan Hollanda'da, ben buradayım. Ben 11 yıl önce dönüş yaptım. Kim olursa olsun, dediğiniz şekilde ise ne yaptığını, nasıl yaşadığını ben bilemiyorum. Ben onları, onlar da beni reddetti, konuşmuyoruz. Daha önce saldırgan tavırları yoktu. Aradan 11 yıl geçti. Ne oldu, neler yaşadı bilemiyorum" dedi.

HOLLANDA BASINI: SABIKASI KABARIK

RTV Utrecht haber kanalının haberine göre Gökmen T. daha önce de birkaç kere gözaltına alındı. T.'nin 2013'te Utrecht'te aynı bölgede havaya ateş açtığı ifade ediliyor.

1981 Türkiye doğumlu T.'nin 2017 yılında bir kadına tecavüz girişiminde bulunduğu iddiasıyla 2 hafta önce hakim karşısına çıktığı belirtildi.

Gökmen T.'nin kadına hakaret, polisi tehdit ve hakaret, madde etkisinde araç kullanmak, bisiklet hırsızlığı, gasp ve nezarethaneye tuvaletini yapmak gibi suçlardan yargılandığı ortaya çıktı.

RUTTE: SALDIRGAN YA DA SALDIRGANLARI ARIYORUZ

Hollanda Başbakanı Rutte, saldırganın kimliğinin tespit edildiğini, saldırının gerekçesinin araştırıldığını söyledi. Rutte saldırganın aracının ve ikamet adresinin tespit edildiğini de belirtti. Rutte Türkiye saatiyle 19.00'da yeni açıklama yapacağını duyurdu. Rutte, "Saldırgan ya da saldırganları arıyoruz" dedi.

Rutte, saldırı karşısında tüm ülke olarak şoke olduklarını belirterek, "Bir terör saldırısı, bizim toplumumuzun toleransına saldırıdır. Eğer yapılan saldırı terörse bir tek cevabımız var. Bizim hukukumuzun üstünlüğü ve demokrasimiz şiddetten daha üstündür." diye konuştu.


HOLLANDA POLİSİ: TERÖR SALDIRISI OLABİLİR

Hollanda polisi olayın terör saldırısı olabileceği şüphesi üzerinde duruyor. Saldırgan kırmızı bir arabaya binerek olay yerinden uzaklaştı. Polis saldırganın saklandığı değerlendirilen bir binayı abluka altına aldı.

Hollanda terörle mücadele polisi kentte birden fazla yerde silah seslerinin yükseldiğini belirtti.

Ülke basınında çıkan haberlerde, saldırı sırasında olay yerinde bulunan bir kişinin "saldırganın büyük bir silahla etrafa ateş açtığını" iddia ettiği aktarıldı.

Kentte akşam 20.00'ye kadar terör alarmı en yüksek seviye olan beşe yükseltildi. Polis ayrıca okullara giriş ve çıkışları durdurun talimatı verdi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte olayın ardından yaptığı ilk açıklamada büyük bir üzüntü içinde olduğunu ve hükümetin hemen bir kriz toplantısı yapacağını dile getirdi. Hollanda basını özellikle Lahey'de güvenlik önlemlerinin arttırıldığını ve terörle mücadele birimlerinin koordinatörünün de ilgili yetkilileri acil kriz toplantısına çağırdığını duyurdu.
SONRAKİ HABER