Hane başı 1 kişi sokağa çıkabilecek

Dünya genelinde uygulanan en katı Covid-19 kısıtlaması Avustralya'da başladı. Güney Avustralya eyaletinde uygulanan yeni tecrit nedeniyle her gün hane başı bir kişi sokağa çıkabilecek. Bu arada sokakta koşmak ya da köpek dolaştırmak da yasak kapsamına alındı.

F5HABER F5HABER
Hane başı 1 kişi sokağa çıkabilecek

Avustralya’nın Güney Avustralya eyaletinde dünyanın en katı zorunlu karantinası hayata geçti.

6 gün boyunca uygulanacak kısıtlama tüm eyaleti kapsıyor.

Tecrit sürecinde hane başı sadece bir kişi günde bir defa zorunlu ihtiyaçlar için dışarıya çıkabilecek.

Bu 6 günlük süreçte tüm okullar, restoran ve kafeler kapalı kalacak. Düğün ve cenaze törenleri yapılamayacak. Maske zorunluluğu getirilen eyalette sokakta koşu ya da egzersiz yapmak, köpek dolaştırmak da yasak kapsamında.

Eyaletin Başbakanı Steven Marshall, kısıtlamalara ilişkin açıklamasında “Bu konuda sert ilerlemek, erken davranmak ve bu süreçten mümkün olduğunca hızlı çıkmak istiyoruz” dedi.

Virüsün muhtemelen yüzeylerden insanlara geçtiğini ve çok hızlı bulaştığını vurgulayan Marshall, “Bu gerçekten endişe verici. Enfekte olanlar neredeyse hiçbir belirti göstermiyor” ifadesini kullandı.

Eyaletin başkenti Adelaide’da yurtdışından gelenlerin tecride alındığı oteldeki bir temizlik görevlisinin koronavirüsle enfekte olduğunun tespit edilmesinin ardından yapılan testlerde 23 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıkmıştı. Eyaletteki sağlık yetkilileri, yayılımı durduracak önlemlere acilen ihtiyaç olduğunu duyurmuştu.

1,7 milyon nüfusa sahip Güney Avustralya, pandeminin ilk aylarında eyalet çapında uygulanan tecritle virüsün yayılmasını büyük oranda durdurmuştu.

Birçok uzmana göre Güney Avustralya ve ülkedeki diğer eyaletlerde Kovid-19 vaka sayısının Avrupa ve ABD’nin çok gerisinde kalması, katı tecrit uygulamalarının işe yaradığını ortaya koyuyor.

Güney Avustralya’nın komşusu Victoria eyaletinde vaka sayısı ağustosta 700’e ulaşarak zirveye ulaşmıştı. 

Ancak son 20 gündür eyalette yeni bir vakaya rastlanmış değil.

SONRAKİ HABER