Gazze'de 5 günlük ateşkes iddiası: İsrail ve ABD'den art arda açıklamalar

Amerikan Washington Post gazetesi, Gazze'de 44 gündür kesintisiz süren saldırılara ara verilebileceğini yazdı. Gazetenin haberine göre İsrail, ABD ve Hamas, çatışmalara 5 gün ara verilmesini öngören anlaşmayı imzalamaya çok yakın. İddialar üzerine İsrail ve ABD'den açıklama yapıldı.

Gazze'de 5 günlük ateşkes iddiası: İsrail ve ABD'den art arda açıklamalar

Washington Post'un haberine göre İsrail, Hamas ve ABD, Gazze'de esir tutulan düzinelerce kadın ve çocuğun savaşa beş günlük ara verilmesi karşılığında serbest bırakılmasına yönelik bir anlaşmaya varmaya yakın.

Üzerinde çalışılan altı sayfalık taslak metne göre, imzalar atılır atılmaz Hamas 50 rehineyi serbest bırakacak.

İzleyen her 24 saatte daha fazla rehine serbest bırakılmaya devam edecek.

Sahadaki birliklerin çatışmasızlık kararına uyup uymadığını ise İHA'lar denetleyecek.

Katar'daki müzakerelere Hamas doğrudan katılmadı.

Filistin tarafını Katarlı diplomatlar temsil etti.

Bu hafta bitmeden başlaması öngörülen 5 günlük ara, savaşın başından beri bir ilk olacak.

Haberin ardından İsrail ve ABD'den art arda açıklamalar geldi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’de Hamas’ın elindeki İsrailli esirlerin serbest bırakılmasına yönelik anlaşmaya ilişkin “çok sayıda yanlış haber” çıktığını kaydederek, "şu an için bir anlaşma olmadığını" ve eğer bir anlaşma ortaya çıkarsa bunu İsrail kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada da "Anlaşma henüz sağlanmadı" denildi.

Washington
Anasayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Son Dakika
Manşetler
Gazete Manşetleri
Kategoriler
Gündem
Ekonomi
Spor
Magazin
Siyaset
Teknoloji
Yaşam
Sağlık
Dünya
Medya
Kültür Sanat
Popüler
Advertorial
Otomobil
Otomotiv
Hayatın İçinden
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsakiye
Sayfalar
İletişim
Künye
Reklam
Kullanım Şartları
Gizlilik İlkeleri
Çerez Politikası