Elon Musk’tan Twitter kullanıcılarına uyarı: Farkında olmadan manipüle ediliyorsunuz

Geçtiğimiz günlerde 44 milyar dolarlık Twitter satın alma anlaşmasının askıya alındığını duyuran Elon Musk, sosyal medya hesabından Twitter kullanıcılarına uyarıda bulundu.

F5HABER F5HABER
Elon Musk’tan Twitter kullanıcılarına uyarı: Farkında olmadan manipüle ediliyorsunuz

Twitter'ı satın hamlesiyle bir kez daha dünyanın gündeminde olan Elon Musk, yaptığı açıklamalar ile sık sık isminden bahsettiriyor.

Twitter'ı satın alma anlaşmasının geçici olarak askıya alındığını duyuran SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk, Twitter kullanıcılarına uyarıda bulundu.

'FARKINDA OLMADAN MANİPÜLE EDİLİYORSUNUZ'

Elon Musk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda;
“Twitter beslemenizi düzeltmek için çok önemli:

1. Ana sayfa düğmesine dokunun.
2. Ekranın sağ üst köşesindeki yıldızlara dokunun.
3. “Son tweetler”i seçin.

Algoritma tarafından farkında olmadığınız şekillerde manipüle ediliyorsunuz.

Farkı görmek için ileri geri geçiş yapmak kolaydır” ifadelerini kullandı.

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, geçtiğimiz haftalarda 44 milyar dolar karşılığında Twitter'ı satın almak üzere anlaştıklarını duyurmuştu.

Elon Musk geçtiğimiz gün yaptığı yeni paylaşımı ile yine gündem olmayı başarmıştı.

ASKIYA ALINDI

Elon Musk, Tiwtter hesabından yaptığı açıklamada, sosyal medya platformundan spam ve sahte hesapları kaldırma kararıyla ilgili ayrıntıların netleşmesi için Twitter anlaşmasının askıya alındığını duyurmuştu. Söz konusu açıklama üzerine Twitter hisseleri yüzde 20.1 düştü.

Musk, "Twitter anlaşması, spam/sahte hesapların gerçekten de kullanıcıların yüzde 5'inden daha azını temsil ettiğini destekleyen ayrıntılar gelene kadar, geçici olarak askıya alındı." dedi.

Elon Musk, Twitter'daki öncelik hedeflerinin başında bot hesapları kaldırmak olduğunu söylemişti.

ELON MUSK KİMDİR?
Elon Reeve Musk, 28 Haziran 1971 doğumlu; mühendis, endüstriyel tasarımcı, teknoloji girişimcisi ve hayırseverdir. Doğduğu yer olan Güney Afrika Cumhuriyeti dışında, Kanada ve ABD vatandaşıdır ve günümüzde hâlen 20 yaşında göç ettiği ABD'de yaşamaktadır. Elon Musk aynı zamanda SpaceX şirketinin kurucusu, CEO'su ve mühendislik ile tasarım ofisleri şefi; erken yatırımcı, Tesla şirketinin CEO'su ve ürün mimarı;The Boring Company şirketinin kurucusu; Neuralink'in ile OpenAI'nin kurucu ortağı ve ilk eş başkanıdır.

SONRAKİ HABER