için kaldı

Donald Trump, 20 Ocak'taki yemin törenine katılmayacak! Twitter'dan dikkat çeken paylaşım

Twitter'dan dikkat çeken bir paylaşımda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, 20 Ocak'taki yemin törenine katılmayacağını açıkladı. İşte Trump'ın o açıklaması...

F5HABER F5HABER
Donald Trump, 20 Ocak'taki yemin törenine katılmayacak! Twitter'dan dikkat çeken paylaşım

Resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile Trump, Biden'ın yemin ederek göreve başlayacağı törene katılıp katılmayacağına ilişkin sorulara açıklık getirdi.

Trump, paylaşımında, "Merak edenler için, 20 Ocak'taki göreve başlama törenine katılmayacağım." ifadesini kullandı.

BİDEN 20 OCAK'TA GÖREVİNE BAŞLAYACAK

ABD'de 3 Kasım 2020'de yapılan tartışmalı başkanlık seçimlerini Demokrat Joe Biden kazanmıştı. Ülkedeki yasalar gereği Biden, 20 Ocak'ta başkent Washington'da düzenlenecek törenle görevine başlayacak.

NE OLMUŞTU?

Çarşamba günü Trump yanlısı binlerce protestocu, Joe Biden'ın seçim zaferini resmileştirecek oturum gerçekleştirilirken Kongre binasının çevresini kuşatmıştı. Bir grup protestocu Kongre'ye ev sahipliği yapan Capitol Binası'nın içine girdi. Olaylarda 5 kişi hayatını kaybetti. Capitol'de güvenlik sağlandıktan sonra oturum devam etti ve Biden'ın zaferini resmileştiren Seçmenler Kurulu oyları sayıldı. Donald Trump, tescil sonrası yaptığı ilk açıklamada "20 Ocak'ta görev teslimi sağlıklı bir şekilde gerçekleşecek" dedi.

SONRAKİ HABER