için kaldı

ABD Türkiye'yi böyle tehdit etmişti

Piyasada yaşanan spekülatif yükselişin ilk sinyali 1 buçuk ay önce ABD Başkan Yardımcısı Pence tarafından verilmişti. Pence, " Brunson serbest kalana kadar Türkiye'ye yaptırım uygulamaya hazırız" demişti

F5HABER F5HABER
ABD Türkiye'yi böyle tehdit etmişti

Papaz Brunson'un gözaltına alınmasından sonra, 26 Temmuz tarihinde ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence katıldığı bir organizasyonda Türkiye'ye ve Başkan Erdoğan'a tehditler savurmuştu.

Din özgürlüğü üzerine yapılan üç günlük bir konferansın kapanışında konuşan Pence, Andrew Craig Brunson'ın hemen serbest bırakılmaması durumunda "Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'ye ciddi ekonomik yaptırımlar uygulayacak" ifadelerini kullandı.Pence konuşmasında, "Brunson'u hemen bırakın yoksa sonuçlarına katlanırsınız" demişti.

ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Washington yönetiminin Türkiye'ye yaptırım uygulama kararında en çok etkili olan isimlerden biri olarak gösteriliyor.

Muhafazakar siyasetin en etkili isimlerinden biri olan Pence'in ideolojik anlayışında din ve muhafazakarlık önemli rol oynuyor.

59 yaşındaki Pence'in Başkan Donald Trump tarafından yardımcısı olarak seçilmesi birçok kişi için sürpriz bir karar olarak nitelendirildi.

Önce Demokrat, sonra Cumhuriyetçi
Bugün Cumhuriyetçi Parti çatısı aslında siyaset yapıyor olmasına karşın Pence aslında Demokrat bir aileden geliyor.

Indiana eyaletinde İrlandalı Katolik bir ailede büyüyen Pence, kendisine en çok ilham veren isimler arasında bir suikast sonucu öldürülen John F. Kennedy de var.

SONRAKİ HABER