Müslümanlar dua ederken cami önünde nöbet tutan isim konuştu!

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde 2 camiye düzenlenen silahlı saldırının ardından elindeki panoya "Sizler benim arkadaşımsınız. Siz ibadet ederken ben nöbet tutacağım" yazan adam namaz sırasında cami önünde nöbet tuttu. Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, o yazılı kağıtla duran Andrew Graystone ile görüştü. Graystone, "Mesajımı gördüklerinde geri gülümsediler, harikaydı" dedi.

F5HABER F5HABER
Müslümanlar dua ederken cami önünde nöbet tutan isim konuştu!

Yeni Zelanda'da iki camiye saldırıp 50 kişiyi öldüren 28 yaşındaki terörist Brenton Tarrant çıkarıldığı mahkemede cinayetten tutuklandı. Mahkemede kefalet talebinde bulunmayan teröristin 2016'yılında toplam 47 gün Türkiye'de kaldığı da ortaya çıktı.

Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde, iki camiye silahla saldıran 28 yaşındaki terörist Brenton Tarrant hakim karşısına çıkarıldı.

Terörist mahkemeye beyaz bir kıyafet ve elleri kelepçeli götürüldü.

Müslümanlar dua ederken cami önünde nöbet tutan isim konuştu! - Resim : 1

Bir sonraki duruşma 5 Nisan'da görülecek. Saldırıyla ilgili biri Avustralya vatandaşı 3 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi.

"SİZLER BENİM ARKADAŞIMSINIZ"

İbadet eden insanların üzerine ateş açan saldırganın gerçekleştirdiği katliam büyük tepkiye neden oldu. Manchester'da bulunan bir caminin önüne gelen İngiliz adam ise Müslümanlarla dayanışma örneği sergiledi.

Elindeki panoya "Sizler benim arkadaşımsınız. Siz ibadet ederken ben nöbet tutacağım" yazadan adam namaz sırasında cami önünde nöbet tuttu.

Müslümanlar dua ederken cami önünde nöbet tutan isim konuştu! - Resim : 2

DİKKAT ÇEKEN RÖPORTAJ

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, Yeni Zelanda'daki saldırıdan sonra Müslümanların yanında olduğunu belirtmek için bölgesindeki Camiye gidip, "Siz benim arkadaşımsınız, siz dua ederken ben sizin kollayacağım." yazılı kağıtla duran Andrew Graystone ile görüştü.

Graystone "Camiye gitmeye nasıl karar verdiniz?" sorusuna, "Eğer ben Cuma namazına giden bir Müslüman olsam nasıl hissederdim diye düşündüm. Üzgün ve belki biraz korkmuş gibi hissederdim diye düşündüm. Belki bölgemdeki yerel camiye gider, dışarda durur insanlara merhaba demeyi bile düşündüm. Sonra sadece gülümsersem bunun çok garip oalcağını düşündüm. Bunun için bir pankart not hazırladım. Mesajımı gördüklerinde bana geri gülümsediler ve bu harikaydı" dedi.




SONRAKİ HABER