Davutoğlu'nun Eşi Kosova'da Sağlık Taramasına Katıldı

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 'Yeryüzü Doktorları-Türkiye' gönüllüsü eşi, Sare Davutoğlu ve uzman hekimlerden oluşan ekip, Kosova'da işitme ve konuşma engelli çocukları sağlık taramasından geçirdi.

F5HABER F5HABER
Davutoğlu'nun Eşi Kosova'da Sağlık Taramasına Katıldı

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 'Yeryüzü Doktorları-Türkiye' gönüllüsü eşi, Sare Davutoğlu ve uzman hekimlerden oluşan ekip, Kosova'da işitme ve konuşma engelli çocukları sağlık taramasından geçirdi.

Bir grup gönüllü doktor tarafından İngiltere'de kurulan Yeryüzü Doktorları'nın (Worldwide Doctors) 2004 yılında Türkiye ayağı olarak faaliyete geçen 'Yeryüzü Doktorları-Türkiye' Kosova'ya yeniden yardım elini uzattı. Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi ve aynı zamanda 'Yeryüzü Doktorları-Türkiye' Gönüllüsü olan Dr. Sare Davutoğlu'nun da katıldığı sağlık taraması Prizren'de yapıldı. Yeryüzü Doktorları'nın gönüllü ve uzman hekimlerden oluşan ekip, Türkiye Başbakanlığı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) da desteğiyle, Prizren'deki 'Nena Tereza İşitme ve Konuşma Engelliler Okulu'nda yaşları 3-23 arasında değişen 103 öğrenciyi muayene etmeye başladı.

Sağlık taraması çalışmalarını yerinde inceleyen ve bilgi alan 'Yeryüzü Doktorları-Türkiye' gönüllüsü Dr. Sare Davutoğlu, sağlık taramasından geçen işitme ve konuşma engelli çocuklar için yeterli imkanları olmadığını dolayısıyla bu sorunu gidermek için destekte bulunduklarını söyledi. Davutoğlu, var olan eksik cihazların giderilmesi için bir teknik elemanı Türkiye'ye gönderip eğitim aldıracaklarını ve teknik destekte bulunacaklarını söyledi. Davutoğlu, şöyle dedi:

"3 gün sürecek muayene süresince işitme ve konuşma engelli öğrencilere testler yapılıp teşhisler konduktan sonra, alınacak olan kalıplarla 'Yeryüzü Doktorları-Türkiye' şubesi tarafından ihtiyaçları giderilecek."

Desteklerinden dolayı başta “Yeryüzü Doktorları-Türkiye”ye teşekkür eden Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Milletvekili Fikrim Damka, Kosova devletinin Türkiye'nin her alanda desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi.

'Yeryüzü Doktorları-Türkiye' gönüllü üyesi olan Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi Dr. Sare Davutoğluna eşlik eden Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hocay'ın eşi Remziye Hocay da, Türk halkının Kosova'ya sunmuş oldukları desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Nena Tereza İşitme ve Konuşma Engelliler Okulu Müdürü Besnik Krasniçi de, okullarında 100 öğrencinin eğitim gördüğünü ve koşulların yetersiz olduğunu söyledi. Krasniçi, Yeryüzü Doktorları'nın öğrencilerine yönelik yapmış oldukları sağlık taramasından dolayı minnettar olduklarını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı İşitme Taraması Türkiye Koordinatörü Doç. Dr. Hayriye Kara da, erken teşhisin çok önemli olduğunu söyledi. Ziyaret sonunda öğrencilere hediyeler dağıtan Dr. Sare Davutoğlu'na, işitme ve konuşma engelli öğrenciler de, kendi el işleriyle işledikleri hediyeleri verdi.

ET(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)

(DHA - Enis TABAK)
SONRAKİ HABER