Brezilya'da süpermarkette siyahi bir adamın dövülerek öldürülmesi sokakları karıştırdı

Brezilya’da siyah bir yurttaşın markette dövülerek öldürülmesi üzerine birçok kentte eylemler düzenlendi. Şili’de de iki çocuğun polis saldırısına uğraması tepki gördü.

F5HABER F5HABER
Brezilya'da süpermarkette siyahi bir adamın dövülerek öldürülmesi sokakları karıştırdı

Brezilya’da ‘Siyahi Farkındalık Günü’nde bir markette iki güvenlik görevlisinin bir siyah yurttaşı öldürmesi ülkede infiale yol açtı. Ülkenin güneyindeki Rio Grande del Sur eyaletinin başkenti Porto Alegre’deki bir markette iki güvenlik görevlisi 40 yaşındaki Joao Alberto Silveira Freitas’ın döverek ölümüne neden oldu. Görüntüler kısa sürede basında ve sosyal medyada paylaşıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Cinayetin ardından biri askeri inzibata mensup iki güvenlik görevlisinin gözaltına alındığı ve kasten adam öldürme suçundan soruşturma başlatıldığı bildirildi. Brezilya basınında söz konusu kişilerin, Silveira’nın kasa sırası beklerken bir market çalışanını tehdit ettiğini bu nedenle olayın yaşandığını ileri sürdüğü aktarıldı.

EYLEMLERDE GÖZALTI

Brezilya’nın çeşitli bölgelerinde düzenlenen Siyahi Farkındalık Günü eylemlerinde ise Silveira için adalet istendi. Silveira’nın öldürüldüğü Porto Alegre kentinde, başkent Santiago’da ve Sao Paulo’da yapılan eylemlerde saldırının gerçekleştiği market zincirinin şubeleri hedef alındı. Polis ekiplerinin müdahale ettiği eylemlerde çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İSTİFA TALEBİ

Şili’de ise hafta başında polislerin bir eve düzenlediği operasyonda iki çocuğa silahlı saldırıda bulunması ise tepkilere neden oldu. Başkent Santiago’da önceki gün düzenlenen eylemlerde, hastanede tedavileri devam eden çocuklar için polislerin yargılanması istenirken Devlet Başkanı Sebastian Pinera’nın da istifası istendi

SONRAKİ HABER