Biden Covid-19 ekibini kurdu: Trump’ın kovduğu ismi başkan yaptı

ABD'de günler süren seçim sürecinin ardından başkan seçilen Demokratlar'ın adayı Joe Biden, Donald Trump'ın görevden aldığı ABD Kamu Sağlığı Dairesi Başkanı Vivek Murthy'i koronavirüs ile mücadele ekibinin başına getirdi.

F5HABER F5HABER
Biden Covid-19 ekibini kurdu: Trump’ın kovduğu ismi başkan yaptı

20 Ocak 2021’de yemin ederek resmen ABD Başkanı olmaya hazırlanan Joe Biden, yaptığı zafer konuşmasında, pazartesiden (bugün) itibaren çalışmalara başlayacağını ve ilk hedefinin koronavrüsle (Covid-19) mücadeleye ağırlık vermek olduğunu söylemişti. Biden, şunları ifade etmişti: "Öncelikle çalışmalarımız Covid-19 ile mücadele ederek başlamalı. Bunu yapmadan ekonomimizi güçlendiremeyiz. Önemli bilim insanları atayacağım. Pazartesi günü salgınla mücadele kurulu üyelerini seçeceğim. 20 Ocak 2021'de göreve başlayacak arkadaşlarımızla, bilim tabanlı ve empati ile çalışmalarımıza başlayacağız."

Harekete geçen Joe Biden, koronavirüs salgınıyla mücadele ekibini oluşturmaya başladı. Biden, Trump’ın göreve gelmesinin ardından kovulan ABD Kamu Sağlığı Dairesi’nin eski başkanı Vivek Murthy’i Covid-19’la mücadele ekibinin başına getirdi. Biden’ın seçim kampanyasını yöneten üst düzey isimlerden Kate Bedingfield, NBC’de katıldığı programda açıklamalarda bulunarak yeni koronavirüs planının detaylarını paylaştı.

Bedingfield, Murthy ile beraber ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin eski komisyoneri David Kessler’in de ekibi yöneteceğini söyledi. Öte yandan ABD basınına konuşan kaynaklar, Covid-19 timinde Yale Üniversitesi’nden Dr. Marcella Nunez-Smith’in de yer alacağını dile getirdi.

Bedinfgield, “Hemen çalışmaya başlıyorlar. İnsanlar ülkelerinin ileriye gitmesini istiyor. Seçim sonuçları, insanların değişime aç olduğunu gösterdi. Biden, bu hafta içinde harekete geçecek ve Amerikan halkına açıklamalarda bulunacak” dedi.

2014 yılında dönemin ABD Başkanı Barack Obama tarafından görevlendirilen Hindistan kökenli olan Murthy, Trump tarafından 2016 yılında görevinden alınmıştı. David Kessler, ABD’nin eski başkanlarından George H.W. Bush tarafından atanmış ve Bush’tan sonra gelen başkan Bill Clinton döneminde de görevine devam etmişti.

SONRAKİ HABER