IKBY Başbakanı Barzani: Türkiye'nin bizi anlamasını bekliyoruz

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, "Türkiye'nin bizi anlamasını bekliyoruz. Referandum asla 26 Eylül'de Kürdistan devletini ilan edeceğimiz anlamına gelmiyor" dedi.

F5HABER F5HABER
IKBY Başbakanı Barzani: Türkiye'nin bizi anlamasını bekliyoruz

Barzani ayrıca, "Referandum, sınırları belirlemek için değildir. Komşu ülkelere, bölge için istikrar unsuru olduğumuzu gösterdik" dedi.

Canlı yayında konuşan Neçirvan Barzani, "Referandum asla 26 Eylül'de bağımsızlık ilan edeceğimiz anlamına gelmiyor, asla Türkiye için tehdit değildir. Türkiye'nin bizi anlamasını bekliyoruz. Referandum, sınırları belirlemek için değildir. Komşu ülkelere, bölge için istikrar unsuru olduğumuzu gösterdik" dedi.

IKBY Başbakanı Barzani: Türkiye'nin bizi anlamasını bekliyoruz - Resim : 1
Bağımsızlık için yapılan oylamanın bağlayıcılığı bulunmuyor, ancak Mesud Barzani'nin başkanlık ettiği Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağımsızlık için Bağdat ve komşu devletlerle müzakere yetkisi veriyor.
IKBY Başbakanı Barzani: Türkiye'nin bizi anlamasını bekliyoruz - Resim : 2
Referandum komisyonuna göre, Irak'ın kuzeyinde Kürt Bölgesel Yönetimi'nin kontrolünde olan bölgelerde Kürt veya Kürt olmayan 18 yaşın üzerindeki kayıtlı herkes oy kullanabilecek.
IKBY Başbakanı Barzani: Türkiye'nin bizi anlamasını bekliyoruz - Resim : 3

SONRAKİ HABER