için kaldı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: Ermenistan cepheden çekilmek zorunda kaldı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan güçlerinin Azerbaycan ordusunun mevzilerine çeşitli yönlerinde saldırdığı ve Azerbaycan'ın karşılık vermesiyle Ermenistan tarafının kayıplar vererek geri çekildiği belirtildi.

F5HABER F5HABER
Azerbaycan Savunma Bakanlığı: Ermenistan cepheden çekilmek zorunda kaldı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Goranboy, Terter, Ağdam ve Ağcabadi bölgelerine sabahın ilk saatlerinden itibaren ağır silahlarla ateş açıldı. Ağdam'ın Baharlı kasabasına bir eve top mermisi isabet etti, 2 kişi yaralandı.

Dün gece de cephe hattının farklı istikametlerinde tansiyon yüksekti. Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, kaybedilen yerleri yeniden işgal etmek için saldırıya geçti. Azerbaycan ordusu, taarruzlara başarılı operasyonlarla karşılık verdi. Ermeni askerleri ciddi kayıp vererek geri çekildi. 

Ermenistan ordusunun çok sayıda askeri teçhizatı da imha edildi. Bunlar arasında 2 tank, 1 uçaksavar, 4 grad füze sistemi, 1 zenit füze kompleksi, 2 adet obüs ve 1 insansız hava aracı da var. 

10 Ekim günü Rusya'nın arabuluculuğunda cephe hattında insani ateşkes ilan edilmişti. Uluslararasu Kızılhaç himayesinde esir ve naaş değişimi yapılacaktı. Ancak Ermenistan ordusunun ateşkesi ihlal etmesi nedeniyle değişim operasyonları hayata geçirilemedi. Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında çatışmalar 27 Eylül günü, Ermenistan'ın saldırısı üzerine başladı. Karşı taarruza geçen Azerbaycan ordusu, bir ken ve iki kasaba dahil 45 yerleşim birimini işgalden kurtardı, 8 köy dün azad edildi. Ermenistan'ın saldırıları sonucu hayatını kaybeden sivil sayısı 43'e yükselirken, 200'den fazla yaralı var. 1500'e yakın ev ve çok sayıda okul kullanılamaz hale geldi. Azerbaycan ordusu, sivil halkı korumak adına meşru müdafaa kapsamında saldırılara karşılık veriyor. Operasyonlarda sadece askeri hedefler vuruluyor. 

SONRAKİ HABER