ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden: Hiçbir başkan kral olamaz!

ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden ABD'de yaşanan Kongre baskınına ilişkin gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Başkanlık yarışından bu yana en sert konuşmasını yapan Biden'ın sözleri ülke genelinde adeta olay yarattı. Biden, "Kongreyi basanlar protestocu değil teröristti. Onlar isyankar bir kalabalıktı, isyancılardı, yerli teröristlerdi. Bu kadar basit, bu kadar basit. Hiçbir başkan kral olamaz." ifadelerini kullandı.

F5HABER F5HABER
ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden: Hiçbir başkan kral olamaz!

ABD Başkanı Donald Trump'ın çağrısı sonrası toplanan Trump yanlıları dün ABD Kongresi'ni basmıştı. Olaya ilişkin açıklama yapan ABD'nin seçilmiş Başkanı Joe Biden, "Amerikan tarihinin en karanlık gününü yaşadık" diyerek protestocuları "yerli teröristler" olarak nitelendirdi.

Biden'ın açıklamalarından satır başları:

Yapılan saldırılar ABD'ye büyük azarar verdi. Bu çetelerin ayak, takımının yaptığı bir bozgunculuktu.

Şu anda artık adalet o kadar politize olmuş durumdaki, bu işi de yapabilecek daha iyi birileri yok. Her şeyden önemlisi bu ülkenin onurunu, bağımsızlığını kesinlikle yeniden tesis etmeliyiz.

Hukukun üstünlüğünün geçerli olduğu bir ülkeyiz bunu defalarca söyledim. Demokratik kurumlarımız eski çağdan kalma değil, onlar bu ulusu farklı kılan nitelikler ve hiçbir başkan 'kral' olamaz.

Hiçbir yargı başkanın keyfine göre hareket etmez veyahut korumaz. Adalet halk içindir. Kuvvetliyi korumaz. Adalet kördür. Dün gördükleriniz çok net bir şekilde bu ülkenin temel ülkelerine aykırıydı yalnızca en önemli 3 organımızdan birini korumayı değil adaletin yerini bulmasının da engellemeye çalışıldığın gördük.

Kaos başladıktan sonra mesaj aldım. Torunum bana bir fotoğraf yolladı askeri giyimli kişiler vardı onlarcası Lincoln anıtının önündeydi çünkü protestolar vardı.

Bana dedi ki bu 'adil değil' burada siyahiler olsaydı müdahale çok farklı olurdu. Kendimizi hukukun üstünlüğüne adamalıyız ve yurt içindeki kurumlarımız yeniden canlandırmalıyız.

SONRAKİ HABER