ABD'den Suriye'deki saldırı sonrası Türkiye'ye taziye mesajı

Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price Suriye'de Pazar günü düzenlenen ve iki Türk özel harekat polisinin şehit olduğu saldırıyı kınadı.

F5HABER F5HABER
ABD'den Suriye'deki saldırı sonrası Türkiye'ye taziye mesajı

Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price günlük basın brifinginde, "NATO müttefikimiz Türkiye'ye sınır ötesinden yapılan saldırıyı kınıyoruz. Suriye'de öldürülen Türk polislerin ailelerine başsağlığı diliyoruz" dedi.

Ned Price, Suriye'de ateşkes hatlarının muhafaza edilmesi ve sınır ötesi saldırıların durdurulmasının önemini vurguladıklarını söyledi.

Price, "Suriye'de istikrarın tesisi için, tüm tarafların ateşkes bölgelerine riayet etmesi ve sorunun siyasi çözümü için çaba harcamaları hayati önem taşımaktadır" diye konuştu.

"Türkiye bizim önemli bir NATO müttefikimiz ve terörle mücadeleden Suriye'de çatışmanın sona erdirilmesine kadar birçok alanda ortak çıkarlarımız var" diyen Price, sözlerini şöyle sürdürdü:

Price, F-16'larla ilgili bir soru üzerine, savunma alanındaki satışlarla ilgili olarak ABD Kongresi'ne bildirim yapılana kadar herhangi bir yorumda bulunmayacaklarını söyledi.

BBCTürkçe'nin haberine göre, Özel harekat polisleri Cihat Şahin ve Fatih Doğan, Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi'ndeki Azez'de zırhlı araca güdümlü füze ile düzenlenen saldırıda şehit olmuştu.

Saldırıda iki özel harekat polisinin de yaralanmış; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cihat Şahin ve Fatih Doğan için "PKK-PYD'nin güdümlü füze saldırısıyla şehit edildiler" demişti.

'EN KISA SÜREDE SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN GEREKEN ADIMLARI ATACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi günü kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Suriye'den Türkiye'ye düzenlenen saldırılara tahammülün kalmadığını söylemişti.

Erdoğan, "En kısa sürede bu sorunun çözümü için gereken adımları atacağız" demişti.

SONRAKİ HABER