McGurk'ten YPG'ye ziyaret

ABD başkanı Trump'ın DEAŞ temsilcisi Brett McGurk, öğle saatlerinde askeri bir helikopterle Rakka'nın kuzeyindeki Ayn İssa kasabasına gitti. YPG ve Rakka Sivil Meclisi yetkilileri ile görüşen McGurk, YPG'ye askeri desteği artırma sözü verdi.

F5HABER F5HABER
McGurk'ten YPG'ye ziyaret

Türkiye'nin PYD'nin Suriye kolu olarak gördüğü YPG kaynaklarından edinilen bilgilere göre ABD Başkanı Donald Trump'ın DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk ve DEAŞ'la mücadele için kurulan uluslararası koalisyondan Komutan Yardımcısı Robert Jones bugün öğle saatlerinde askeri bir helikopterle Rakka'nın kuzeyindeki Ayn İssa kasabasına gitti.

McGurk ve Jones burada Rakka Sivil Meclisi eş başkanları Leyla Mustafa ve Ömer Eluş'la görüştü.

Görüşmede Rakkalı sivillerin durumu ele alındı, Rakka'nın DEAŞ'tan alındıktan sonra nasıl eski haline döndürüleceği de tartışıldı. Siviller için yardımların yetersizliğinden sitem edilirken McGurk'un Rakka Sivil Meclisi'ne yardım sözü verdiği öğrenildi.

McGurk daha sonra dayine Rakka yakınlarında YPG ve Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) komutanları ile görüşmeler gerçekleştirdi. Rakka operasyonunda gelinen son durum değerlendirildi, McGurk'un YPG ve DSG'ye askeri yardımları artırmaya söz verdiği aktarıldı.

McGurk daha önce de birçok kez Suriye'nin kuzeyinde YPG ve PYD yetklilileri ile görüşmüştü. Türkiye bu görüşmelere tepki göstermişti.

SONRAKİ HABER