için kaldı

ABD'de barda silahlı saldırı: 13 ölü

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde Thousand Oaks bölgesinde bir bara silahlı saldırı düzenlendi. 30 el ateş açıldığı belirtilen olayda saldırgan dahil en az 13 kişi hayatını kaybetti.

F5HABER F5HABER
ABD'de barda silahlı saldırı: 13 ölü

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde Thousand Oaks bölgesinde bir bara silahlı saldırı düzenlendi. Polis yetkilileri, biri polis olmak üzere onlarca kişinin yaralandığını belirtti. Geçen son dakika bilgisine göre, silahlı saldırıda saldırgan dahil 13 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Saldırganla çatışmaya giren Şerif Yardımcısı Çavuş Ron Helus'un da hayatını kaybettiği belirtildi.

ABD'de barda silahlı saldırı: 13 ölü - Resim : 1
Kaliforniya eyaletinin Thousand Oaks ilçesinde Borderline Bar & Grill adlı bara silahlı saldırı düzenledi. Kalifornia'nın Thousand Oaks bölgesinde, bir kişi yarı otomatik bir silah ve gaz bombalarıyla bir bara saldırdı, saldırgan dahil 13 kişinin hayatını kaybettiği, en az 10 en çok 20 kişiyi yaraladığı düşünülen saldırgan ise öldürüldü.

Saldırı anında bardaki müşterilerin masaların altına gizlendiği, korkulu anlar yaşandığı öğrenildi.

Saldırının kaç kişi tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

ABD'de barda silahlı saldırı: 13 ölü - Resim : 2
Saldırıda en az 30 el ateş edildiği, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi. Bölge polisi olayın tehdit seviyesini ikinci seviye toplu katliam olarak güncelledi.

Güvenlik güçleri ve acil durum görevlilerinin olay yerine gittiği, halktan bölgeden uzak durmalarının istendiği kaydedildi.

Olay yerine ambulansların ve polis ekipleri sevk edildi. Saldırının failinin öldürüldüğü ifade edildi.

Görgü tanıkları saldırganın tabanca ve yarı otomatik silahlarla içeri girerek ateş açtığını söylerken daha sonra dışarıda da silah sesleri duyduğunu söyledi.

ABD'de barda silahlı saldırı: 13 ölü - Resim : 3

TRUMP AÇIKLAMA YAPTI

ABD Başkanı Trump, kanlı saldırı ile ilgili ilk açıklamaya Twitter hesabı üzerinden yaptı. Trump, saldırı hakkında bilgilendirildiğini, FBI'ın olay yerinde olduğunu, 13 kişinin yaşamını yitirdiğini ve saldırgan ve bir polisin de hayatını kaybettiğini duyurdu.


SONRAKİ HABER