ABD Başkanı Biden'dan Başkan Erdoğan'a 'İklim Zirvesi' daveti

Joe Biden 22-23 Nisan’da iklim zirvesi düzenliyor. Sanal ortamda yapılacak olan bu zirveye Cumhurbaşkanı Erdoğan’da davet edildi. Toplam 40 devlet ve hükümet başkanı çağrıldı.

F5HABER F5HABER
ABD Başkanı Biden'dan Başkan Erdoğan'a 'İklim Zirvesi' daveti

ABD Başkanı Joe Biden,  22-23 Nisan’da düzenlenecek olan İklim Zirvesi'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 40 devlet başkanını davet etti. 40 ülke devlet başkanının katılacağı İklim Zirvesi online olarak yapılacak.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu zirvenin kamuya açık şekilde canlı yayınlanacağına işaret edilen açıklamada, Biden'ın göreve geldiği ilk gün, Donald Trump'ın ayrıldığı Paris İklim Anlaşmasına geri döndüğü anımsatıldı.

Açıklamada, liderler zirvesinde, iklim değişikliği ile daha güçlü bir mücadelenin aciliyetinin ve ekonomik yararlarının altının çizileceği aktarılırken, "Glasgow'da, kasım ayında toplanacak Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı öncesi, bu zirve önemli bir kilometre taşı olacaktır." değerlendirmesine yer verildi.

Biden'ın davet ettiği 40 dünya lideri listesinde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Çin Devlet Bakanı Şi Cinping, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere Başbakanı Boris Johnson gibi isimler yer aldı.

ABD Başkanı Biden'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi.

Biden gönderdiği mektupta, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenen Türk vatandaşlarının, ailelerinin ve tüm halkının acısını paylaştığını söyledi.

 


 

SONRAKİ HABER