için kaldı

4 gündür kayıp olan kızların cesedi bulundu

Irak'ın Süleymaniye kentine bağlı Çemçemal ilçesinde 4 gündür kayıp oldukları bildirilen 17 ve 19 yaşındaki kız kardeşler yarım metrelik çukurda başlarından vurulmuş halde gömülü bulundu. Polis, 1 ay önce kızlarına bir daha şiddet uygulamayacağı sözü vererek kadın sığınma evinden teslim alan babanın peşinde.

F5HABER F5HABER
4 gündür kayıp olan kızların cesedi bulundu

Irak'ın kuzeyinde yayın yapan BasNews'in haberine göre, Süleymaniye’nin Çemçemal ilçesinde kendilerinden 4 gündür kendilerinden haber alınamayan 17 ve 19 yaşındaki iki kızkardeşin babaları tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Polisin aldığı bir ihbar üzerine Çemçemal’in Braim Ağa köyündeki mezarlıkta yapılan kazıda iki kız kardeşin cesetleri 50 cm derinlikte bir çukura gömülü şekilde bulundu.

Başlarından vurularak öldürüldüğü belirlenen kızları öldürdüğü düşünülen baba hakkında tutuklama kararı çıktı.

Konu hakkında basına bilgi veren Çemçemal Polis Müdürü Yüzbaşı Mıhamed Ebidî, Çemçemal’in Şoriş nahiyesinde kendilerine gelen ihbar üzerine Braim Ağa köyünde inceleme başlattıklarını ve köyün mezarlığında iki kızkardeşin naaşını gömülü halde bulduklarını belirtti.

Ebidî, kızların annesi ve babasının kısa bir süre önce boşandığını, kızların babalarının kendilerine şiddet uyguladığı yönünde şikayet etmesi üzerine bir kadın sığınma evinde kaldıklarını, ancak bir ay önce babanın kızlarına iyi bakacağı sözü vermesi üzerine kız kardeşlerin evlerine döndüğünü ifade etti.

Çemçemal Kaymakamı Remek Remezan ise iki kız kardeşin babaları tarafından kafalarına silah sıkılması suretiyle öldürüldüklerini doğrulayan bir açıklama yaptı.

Remezan, “4 gün önce iki kızkardeşin kaybolduğu ihbarını aldık. Daha sonra Şoriş nahiyesindeki Braim Ağa köyünde yapılan inceleme sonucu mezarlıkta ikisinin cesedine ulaşıldı. İki kız kardeşin kafalarında mermi izleri bulunuyor. Babaları hakkında tutuklama kararı çıktı. Babalarının öldürdüğünden şüpheleniyor. Katil baba aranıyor” diye konuştu.

Hakkında tutuklama kararı da çıkartılan katil zanlısı baba ülke genelinde aranıyor.

SONRAKİ HABER