Dünya Sağlık Örgütü'nden koronavirüs açıklaması

Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına almışken Dünya Sağlık Örgütü'nden kritik bir açıklama geldi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, corona virüs (Covid-19) aşısı için minimum 12-18 ay beklemek gerekeceğini belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü'nden koronavirüs açıklaması - Sayfa 1

Ghebreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde video konferans yoluyla düzenlenen basın toplantısında, "(Covid-19) için bir aşı minimum 12-18 ay uzaklıkta. 

115
Dünya Sağlık Örgütü'nden koronavirüs açıklaması - Sayfa 2

Bu süre içinde, hastaları tedavi etmek ve hayat kurtarmak için terapötiklere (tedavi edicilere) acil bir ihtiyaç olduğunu da kabul ediyoruz." dedi.

215
Dünya Sağlık Örgütü'nden koronavirüs açıklaması - Sayfa 3

Dünya genelinde yarım milyon Kovid-19 vakası tespit edildiğini, 20 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini anımsatan Ghebreyesus, "Bunlar trajik sayılar. Ama, dünya genelinde yüzbinlerce kişinin de hayatta kaldığını hatırlayalım." ifadesini kullandı.

 

315
Dünya Sağlık Örgütü'nden koronavirüs açıklaması - Sayfa 4

Ghebreyesus, özellikle sağlık çalışanlarının kullandığı kişisel koruyucu ekipmanlar konusunda yaşanan "kronik küresel sıkıntının" ise "hayat kurtarmak için verilen ortak çabalar için en büyük tehdit" olduğunu vurguladı.

415