Dükkanda pişmaniye bırakmadılar!.. Akın akın geliyorlar: Her şey çok ucuz

Bulgar levasının Türk lirası karşısında değer kazanmasıyla Bulgar turistler Edirne'ye adeta akın etti. Peynirden ekmeğe tüm ihtiyaçlarını karşılayan turistler, bavullarını ve bagajlarını doldurarak ülkelerine geri döndü. Bazı turistlerin aldıklarını taşımakta zorlandığı görüldü.

Dükkanda pişmaniye bırakmadılar!.. Akın akın geliyorlar: Her şey çok ucuz - Sayfa 1

Dövizdeki leva kurunun artmasıyla birlikte Bulgar turistler sabahın erken saatlerinden itibaren alışveriş için Edirne’ye gelmeye başladı. 

113
Dükkanda pişmaniye bırakmadılar!.. Akın akın geliyorlar: Her şey çok ucuz - Sayfa 2

Turistler, gıdadan mobilyaya kadar olan birçok ihtiyaçlarını kentteki esnaftan karşıladı. Çuvallar ve kolilerle alışveriş yapan turistler, aldıklarını taşımakta zorlandı. 

213
Dükkanda pişmaniye bırakmadılar!.. Akın akın geliyorlar: Her şey çok ucuz - Sayfa 3

Yaşanan yoğunluktan dolayı kentteki otoparklarda yer kalmadı. Araçları ve tur otobüsleri ile gelen turistler alışverişlerini tamamladıktan sonra Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarından ülkelerine geri gittiler.

313
Dükkanda pişmaniye bırakmadılar!.. Akın akın geliyorlar: Her şey çok ucuz - Sayfa 4

BULGAR TURİSTLER EDİRNE'DE ALIŞVERİŞ İÇİN SIRAYA GİRDİ
 

"HER ŞEY ÇOK UCUZ"

Edirne’de her şeyin ucuz olduğunu söyleyen Lutte Ayşe, birçok ihtiyacını karşıladığını belirterek, “Her şey var, her şey çok ucuz. Baklava, çamaşır, yemek takımı aldık. Türkiye’den çok memnunuz. Bulgar parası Türk parası karşısında değerli olduğu için alışverişlerimiz çok hesaplı oluyor” dedi.
 

413