DSÖ: Koronavirüs vaka sayısı 10 milyona ulaşacak!

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Covid-19 vaka sayısının gelecek hafta 10 milyona ulaşmasını beklediklerini belirtti.Suudi Arabistan'ın hac kararını da değerlendiren Ghebreyesus, "Bu karar hacı adaylarının güvenliğini korumak ve bulaşma riskini en aza indirmek için. DSÖ, bu kararı destekliyor." dedi.

DSÖ: Koronavirüs vaka sayısı 10 milyona ulaşacak! - Sayfa 1

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünya genelinde Covid-19 vaka sayısının 9,3 milyona ulaştığını aktarırken, gelecek hafta sayının 10 milyona ulaşmasını beklediklerini belirtti.

DSÖ: Koronavirüs vaka sayısı 10 milyona ulaşacak! - Sayfa 2

Ghebreyesus, örgütün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde video konferans yoluyla düzenlediği basın toplantısında salgın hakkında değerlendirmelerde bulundu.

DSÖ: Koronavirüs vaka sayısı 10 milyona ulaşacak! - Sayfa 3

Ghebreyesus, salgının etkili olduğu pek çok ülkede Kovid-10 hastalarının nefes almasını desteklemek için oksijen akışını artıran cihazların tedarikinde büyük güçlükler yaşadığını aktardı.

DSÖ: Koronavirüs vaka sayısı 10 milyona ulaşacak! - Sayfa 4

DSÖ'nün bu ülkelere destek verdiği bilgisini paylaşan Ghebreyesus, dünya genelinde bu cihazların yüzde 80'ini birkaç firmanın ürettiğini, şimdi ise talebin arzı aştığını kaydetti.