Dolar neden yükseliyor?

Dolar dün akşam Asya piyasalarında işlemlerin başlamasından kısa bir süre sonra 9,85'i gördü. Son günlerde rekor üstüne rekor kırmaya başlayan doların seyri ne olacak? kimse kestiremiyor. Vatandaşlar dolar neden yükseliyor? sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, dolar neden yükseliyor? Yurt dışı piyasalarının açılmasıyla birlikte 25 Ekim pazartesi günü dolar ne kadar oldu? İşte dolarda güncel fiyatlar...

Dolar neden yükseliyor? - Sayfa 1

Dolar TL kuru ekonomi gündemini takip edenler tarafından yakından izleniyor. Bilindiği üzere dolar TL kurunun 9.50 TL üzerindeki seyri devam ediyor. Peki, dolar TL neden düşmüyor?

112
Dolar neden yükseliyor? - Sayfa 2

Bildiğiniz üzere Merkez Bankası, Eylül'de PPK politika faizini 100 baz puan indirmiş ve yüzde 18'e çekmişti. 21 Ekim’de ise bu ayın faiz kararı açıklandı ve politika faizi yüzde 18'den yüzde 16'ya indirildi. Bu karardan hemen sonra politika faizinin 200 baz indirilmesiyle dolar 9,66 ile tüm zamanların en yüksek seviyesi çıkmıştı.

212
Dolar neden yükseliyor? - Sayfa 3

25 EKİM PAZARTESİ GÜNÜ DOLAR NE KADAR OLDU?

Dolar/TL, yeni haftanın ilk dakikalarında 9,85'i görerek başladı. Sonrasında kur, 9,75'in hemen altında dengelendi. Böylelikle Türk Lirası bu yıl şimdiye dek, yaklaşık yüzde 24 değer kaybetti.
 

312
Dolar neden yükseliyor? - Sayfa 4

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?
 
Salgın sonrası dönemde değişen tedarik zincirlerinin etkisiyle dışarıda ihracatıyla göz dolduran Türkiye ekonomisi; içeride faiz-kur-enflasyon girdabına kapıldı. 

412