Diziden etkilenen kuzenler, hurda atıklarla araç yapıyor

Denizli'nin Serinhisar ilçesinde yaşayan iki kuzen izledikleri diziden esinlenerek topladıkları hurda parçalarıyla motorlu araç üretmek için çalışıyor. Kuzenler, iskeletini oluşturup, tekerini taktıkları aracın gaz, fren ve debriyaj sistemini de 3 hafta içinde yaparak hareket edebilir hale getirmeyi hedefliyor.

Diziden etkilenen kuzenler, hurda atıklarla araç yapıyor - Sayfa 1

Serinhisar ilçesinde yaşayan Efe Çiğdem (12) ve kendisiyle aynı yaştaki kuzeni Muhammed Çiğdem, televizyonda izledikleri bir diziden esinlenerek motorlu araç yapmaya karar verdi. Atatürk Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencisi iki kuzen, evlerinin bahçesinde projelerini hayata geçirmek için çalışmaya başladı. İlçedeki hurdacılardan atık metal malzemeler toplayan Efe ve Muhammed Çiğdem, araçlarının iskeletini oluşturdu.

110
Diziden etkilenen kuzenler, hurda atıklarla araç yapıyor - Sayfa 2

Evlerindeki çapa makinesinin motorunu söken kuzenler, küçük tekerlek taktıkları araçlarını kısa bir süre içinde büyük ölçüde tamamladı. Kuzenler, gaz, fren ve debriyaj sistemini de takarak araçlarını yürür vaziyete getirmek için çalışmalarına devam ediyor.

210
Diziden etkilenen kuzenler, hurda atıklarla araç yapıyor - Sayfa 3

'TÜRK GENÇLERİNE GÜVENİLSİN, BİZ HER ŞEYİ BAŞARABİLİRİZ'

Efe Çiğdem, geçen yıl haziran ayında bu tarz bir araç yapma girişiminde bulunduğunu ancak başarılı olamadığını belirtti. Daha sonra izlediği bir dizide 3 kuzenin uçak yapma projesinin kendisine ilham verdiğini ifade eden Çiğdem, "Amca oğlum Muhammed'e, 'Gel birlikte bir araba yapalım' dedim. O da fikrimi beğendi ve teklifimi kabul etti. 

310
Diziden etkilenen kuzenler, hurda atıklarla araç yapıyor - Sayfa 4

Parçaların büyük bölümünü hurdacılardan topladık. 3 haftada aracımızı toparladık. Pedal sistemini de takınca harekete hazır hale gelecek. Bundan sonraki hedefim elektrikli bir scooter yapmak. Türk gençlerine güvenilsin biz her şeyi başarabiliriz" dedi.

410