Diyarbakır’da depremde yıkılan binalardan 42 bin 504 metreküp moloz çıktı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 414 kişinin yaşamını yitirdiği Diyarbakır’da, biri 4 bloklu Galeria Sitesi olmak üzere, yıkılan 7 binadan hafriyat alanına bugüne kadar 3 bin 542 kamyonla 42 bin 504 metreküp moloz taşındı.

Diyarbakır’da depremde yıkılan binalardan 42 bin 504 metreküp moloz çıktı - Sayfa 1

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da Yenişehir ilçesinde Kurtismailpaşa 2’nci Sokak'taki Sözel Apartmanı, Elazığ Bulvarı’ndaki Galeria Sitesi, Bağlar ilçesinde Tesisler Kavşağı'nda bulunan Serin-2 Apartmanı, 5 Nisan Mahallesi'ndeki Yoldaş Apartmanı, Şeyh Şamil Mahallesi'ndeki Dündar Apartmanı ve Mevlana Halit Mahallesi'ndeki Hisami Apartmanı ve bir boş bina yıkıldı.

Diyarbakır’da depremde yıkılan binalardan 42 bin 504 metreküp moloz çıktı - Sayfa 2

Enkaz altında kalan 414 kişi yaşamını yitirdi, 912 kişi de yaralandı. Depremin ardından Galeria Sitesi’nin diğer 3 bloku da kontrollü olarak yıkıldı.

Diyarbakır’da depremde yıkılan binalardan 42 bin 504 metreküp moloz çıktı - Sayfa 3

Arama kurtarma çalışmalarının ardından başlatılan enkaz kaldırma çalışmalarında çıkarılan molozlar için Yenişehir ilçesi Dokuzçeltik Mahallesi’nde hafriyat alanı oluşturuldu.

Diyarbakır’da depremde yıkılan binalardan 42 bin 504 metreküp moloz çıktı - Sayfa 4

Yıkılan binalardan kamyonlarla getirilen molozlar, hangi binaya ait olduğunu belirten tabelaların olduğu alanlara döküldü.