Diyarbakır Valisi Karaloğlu uyardı: Tehlike geçmiş değil

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, son günlerde kentte yaşanan koronavirüs vakalarındaki artışa dikkat çekerek, kontrollü normal hayatın yanlış anlaşıldığını belirtti. Karaloğlu, tehlikenin geçmediği uyarısında bulundu.

Diyarbakır Valisi Karaloğlu uyardı: Tehlike geçmiş değil - Sayfa 1

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınının yayılmasının önüne geçmek amacıyla evde kalması zorunlu olan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik düzenlediği 'Hayat eve sığar' temalı fotoğraf, resim ve şiir yarışmalarının ödül töreni düzenlendi. Ödül töreninde konuşan Vali Münir Karaloğlu, kentte artan koronavirüs vakalarına yönelik kent sakinlerine uyarılarda bulundu.

Diyarbakır Valisi Karaloğlu uyardı: Tehlike geçmiş değil - Sayfa 2

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki törende konuşan Vali Karaloğlu, "Bayram sevincimiz toplumsal bir üzüntüye dönüşmesin" diyerek, "Kontrollü normal hayatı yanlış anlayan, yanlış değerlendiren hemşehrilerimiz var" ifadesini kullandı. Vali Karaoğlu, koronavirüs salgınında tehlikenin geçmediği uyarısında bulunarak, şunları söyledi:

Diyarbakır Valisi Karaloğlu uyardı: Tehlike geçmiş değil - Sayfa 3

"Konulan kısıtlamalar kaldırıldı ama tamamen tedbirler kaldırılmadı. Kontrollü hayat dedik. 1 Temmuz itibariyle de kalan kısıtlamalar kaldırıldı. Şu anda kontrollü normal hayata devam ediyoruz. Her şey bitti mi? Tehlike tamamen geçti mi? Hayır. Tehlike tamamen geçmedi. Bölgemizde maalesef hala vaka sayılarımız yüksek, hastanede tedavi gören hemşehrilerimizin sayısı yüksek ve hala yoğun bakımdaki hasta sayılarımız var, entübe olan hastalarımız var. Rabbim bütün hastalarımıza şifa versin. Ama bu kontrollü normal hayatı yanlış anlayan, yanlış değerlendiren hemşehrilerimiz de var. Bugün bu ödül töreni münasebetiyle buradan tekrar hemşehrilerimizi sevgili Diyarbakırlıları uyarmak istiyorum. Tehlike geçmiş değil, tehlike devam ediyor. Kontrollü hayata devam etmemiz lazım."

Diyarbakır Valisi Karaloğlu uyardı: Tehlike geçmiş değil - Sayfa 4

'Maske yanlış kullanılıyor'
Vali Karaloğlu, kent genelinde maskenin yanlış kullanıldığına dikkat çekerek, Diyarbakır'da son günlerde gündeme gelen kontrolsüz düğünler üzüntü verici olduğunu aktardı. Vali Karaloğlu, şunları kaydetti: