Dinçer Sümer, gözyaşlarıyla uğurlandı

İzmir'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden tiyatro oyun yazarı, yönetmeni, oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Dinçer Sümer (81) için yıllarca ter döktüğü Devlet Tiyatroları Konak Sahnesi'nde tören düzenlendi. Acılı aileyi yalnız bırakmayan Sümer'in arkadaşları, meslektaşları, öğrencileri, ondan kalan eserlerin en büyük mirasları olduğunu ifade etti.

Dinçer Sümer, gözyaşlarıyla uğurlandı - Sayfa 1

Türk tiyatrosuna sayısız oyun kazandıran, oyunları yöneten, sahne alan Dinçer Sümer, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Sümer için yıllarca ter döktüğü Devlet Tiyatroları Konak sahnesinde tören düzenlendi. 

122
Dinçer Sümer, gözyaşlarıyla uğurlandı - Sayfa 2

Eşi Ülkü Sümer, oğlu Murat Sümer ve kızı Ayşe Sümer'i, duayen tiyatrocunun arkadaşları, meslektaşları, öğrencileri yalnız bırakmadı. 

222
Dinçer Sümer, gözyaşlarıyla uğurlandı - Sayfa 3

Törende özgeçmişi okunan Dinçer Sümer'in Türk Bayrağı'na sarılı tabutunun başına gelen arkadaşları, onun eserlerini, çalışmalarını ve onunla ilgili anılarını anlattı. 

322
Dinçer Sümer, gözyaşlarıyla uğurlandı - Sayfa 4

Öğrencileri, ondan kalan eserlerin en büyük mirasları olduğunu söyledi. Dinçer Sümer'in tabutu, daha sonra cenaze namazı için Hamidiye Camisi'ne götürüldü.

422