Dikkat! Çalışan herkesi ilgilendiriyor…

Tam kapanma sürecinde çalışanların yıllık izinlerinin ne şekilde kullandırılabileceği merak konusu oldu. İş yeri kapanmakla birlikte evde çalışma imkanı bulunanlar için durum farklı. Bu işçiler açısından iş sözleşmesi askıya alınmış olmamakta. Dolayısıyla bu çalışanların kapanma döneminde yıllık izin kullanma hakları bulunuyor. İlgili çalışanlar açısından doğan sorun ise işverenin kapanma döneminde bu çalışanları doğrudan izinli sayıp sayamayacağı. İşte yıllık izinle ilgili tüm merak edilenler…

Dikkat! Çalışan herkesi ilgilendiriyor… - Sayfa 1

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede sokağa çıkma yasağı uygulaması kapsamına dahil edilmeyen işkolları sayıldı. Bu işkollarında çalışanların muafiyet belgeleri ile işe gidebilecekleri belirtildi.

117
Dikkat! Çalışan herkesi ilgilendiriyor… - Sayfa 2

İlgili işkollarında çalışmayan işçilerin ise durumlarının ne olacağı sorusu gündeme geldi. Daha önceden gelen işverenin ücretsiz izne gönderme hakkı veya kısa çalışma uygulaması gibi yöntemler halen varlığını sürdürmekle birlikte, işverenlerin bu dönem için işçilere yıllık ücretli izin kullandırma talepleri oluşmaya başladı.

 

217
Dikkat! Çalışan herkesi ilgilendiriyor… - Sayfa 3

Milliyet gazetesinden Cem Kılıç'ın yazısı şu şekilde:

Yazı dizimizde bugün kapanma döneminde işçilere yıllık izin kullandırılıp kullandırılamayacağını, kullandırılabilirse ne şekilde kullandırılabileceğini değerlendireceğiz.

317
Dikkat! Çalışan herkesi ilgilendiriyor… - Sayfa 4

EVDE ÇALIŞANLARIN DURUMU

İş yeri kapanmakla birlikte evde çalışma imkanı bulunanlar için durum daha farklıdır. Bu işçiler açısından iş sözleşmesi askıya alınmış olmamaktadır.

Dolayısıyla bu çalışanların kapanma döneminde yıllık izin kullanma hakları bulunmaktadır. İlgili çalışanlar açısından doğan sorun ise işverenin kapanma döneminde bu çalışanları doğrudan izinli sayıp sayamayacağıdır.

417