Deniz salyasıyla ile ilgili fay hattı uyarısı: Adalar bölgesi incelenmeli

Marmara'nın güneyindeki balıkçılar, müsilaj ile ilgili fay hatlarına dikkat çekti. Marmara'yı istila eden deniz salyasının erimiş deniz anaları olduğunu iddia eden balıkçılar, deniz altından geçen faylardan çıkan gazların deniz analarının toplu halde erimesine neden olabileceğini ileri sürdü. Öte yandan balıkçılar, müsilajın denizi temizlediğini dile getirdi.

Deniz salyasıyla ile ilgili fay hattı uyarısı: Adalar bölgesi incelenmeli - Sayfa 1

Marmara denizini istila eden müsilaj hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Pek çok profesör ve bilim kurulu deniz üzerindeki maddenin ne olduğunu ve neden kaynaklandığını anlamak için çalışma yürütürken, Bursalı balıkçılar Marmara denizindeki kötü görüntünün korkulacak bir yanının olmadığını savundu.

111
Deniz salyasıyla ile ilgili fay hattı uyarısı: Adalar bölgesi incelenmeli - Sayfa 2

Fay hatlarından gaz çıkışı var mı? 

Marmara'nın güneyindeki balıkçılar müsilaj ile ilgili fay hatlarına dikkat çekti. Marmara'yı istila eden deniz salyasının erimiş deniz anaları olduğunu iddia eden balıkçılar, deniz analarının toplu hâlde erimesine deniz altından geçen faylardan çıkan gazlar olabileceğini ileri sürdü.

211
Deniz salyasıyla ile ilgili fay hattı uyarısı: Adalar bölgesi incelenmeli - Sayfa 3

Hayatının 40 yılını denizde geçirdiğini belirten balıkçı Seyfettin Uçar, denizdeki müsilaj tabakasının ölmüş deniz anası olduğunu iddia etti. En son 2007 senesinde aynı şekilde yoğun deniz anası görüldüğünü, sonrasında da denizde "kaykay", diğer adıyla müsilaj görüldüğünü belirten Uçar, "Denizlerin üzerini saran madde ölmüş eriyen deniz anasından başka bir şey değil. Jelimsi yapı denizin üzerinde ot çöp, ne varsa bünyesine katıyor. Allah’ın bir lütfu, müsilajın çekildiği yerlerde deniz pırıl pırıl. Bu sayede deniz temizleniyor" dedi.

311
Deniz salyasıyla ile ilgili fay hattı uyarısı: Adalar bölgesi incelenmeli - Sayfa 4

Marmara denizini istila eden müsilaj hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Pek çok profesör ve bilim kurulu deniz üzerindeki maddenin ne olduğunu ve neden kaynaklandığını anlamak için çalışma yürütürken. Bursalı balıkçılar Marmara denizindeki kötü görüntünün korkulacak bir yanının olmadığını savundu.

411