Demir eksikliğiniz varsa mutlaka bezelye tüketin

Boyutları küçük olsa da bezelye vitaminler, mineraller ve lifler gibi temel besinler için bir depo gibidir. A, B6 ve C Vitamini, bezelye içinde bulunan ve belirli faydalar sağlayan ana vitaminlerden bazılarıdır. Potasyum gibi mineraller bakımından zengin bezelyenin düzenli olarak tüketilmesi kan basıncını düşürebilir ve inme riskini azaltır.

Demir eksikliğiniz varsa mutlaka bezelye tüketin - Sayfa 1

* Bezelye düşük yağlı ve düşük kalorili bir besin türüdür. Bu nedenle, vücut ağırlığını yönetme kolaylığı nedeniyle çoğunlukla vejetaryen ve vejetaryen olmayan diyetlere dahil edilirler.

110
Demir eksikliğiniz varsa mutlaka bezelye tüketin - Sayfa 2

* Bezelyede bol miktadra bulunan kumarestrol adı verilen koruyucu polifenolün özellikle mide kanseri gibi korkunç hastalıkları önlediği bilinmektedir.

210
Demir eksikliğiniz varsa mutlaka bezelye tüketin - Sayfa 3

* Bezelyenin içindeki yüksek antioksidanlar vücutta ciddi hastalıklara neden olabilecek çeşitli reaksiyonları önler. Vücudunuzun bağışıklık sistemini güçlendiren demir, kalsiyum, çinko, bakır, manganez vb. gibi birçok mineral açısından zengin kaynaklardır.

310
Demir eksikliğiniz varsa mutlaka bezelye tüketin - Sayfa 4

* Bezelye cildi yaşlanma etkilerine karşı korur. Flavonoidler, kateşin, epicatechin, karotenoid, alfa karoten vb. antioksidanlar cildinizin yaşlanma sürecini önlemede yardımcı olur ve cilde doğal bir parlaklık verir.

410