Defineciler, tarihi kiliseyi talan etti!

Samsun'un Tekkeköy ilçesindeki tarihi Rum kilisesi, defineciler tarafından talan edilirken, kilisenin duvarlarına da sprey boyayla yazılar yazıldı. Mahalleli, tarihi kilisenin son zamanlarda alkol alan kişilerin de meskeni haline geldiğini belirterek önlem alınmasını istiyor.

Defineciler, tarihi kiliseyi talan etti! - Sayfa 1

Tekkeköy ilçesine bağlı Altınkaya Mahallesi'nde bulunan ve 17'nci yüzyılda yapıldığı tahmin edilen asırlık Rum kilisesi, kaçak kazılar nedeniyle harabeye döndü.

112
Defineciler, tarihi kiliseyi talan etti! - Sayfa 2

Lozan Antlaşması ile mübadele edilen Rumlardan kalan kilisenin, duvarlarına da sprey boyayla yazılar yazıldı. Tavanında ve duvarlarında çökmelerin de meydana geldiği kilise, son zamanlarda alkol alan kişilerin meskeni haline geldi. Bu durumdan şikayetçi olan mahalleli ise tarihi kilisenin bir an evvel onarılmasını istedi.

212
Defineciler, tarihi kiliseyi talan etti! - Sayfa 3

'UYGUNSUZ ŞEYLER YAPIYORLAR'

Tarihi kilisenin defineciler tarafından talan edildiğini ifade eden Altınkaya Mahallesi Muhtarı Kenan Mutlucan, "Geçmiş yıllarda özellikle akşam saatlerinde kiliseye gelip, define arayanlar oldu. Son dönemlerde ise duvarlarına yazılar yazdılar, kilisenin her yerinden taşlar döküldü.

312
Defineciler, tarihi kiliseyi talan etti! - Sayfa 4

Tavanındaki taşlar da yere düştü. Zaman zaman alkol alan kişiler de kiliseye geliyor, uygunsuz şeyler yapıyorlar. Mahallemizdeki çocuklarımız, kadınlar ise bu kişileri uygunsuz görebiliyor. 

412