Davayı kazandılar, 700 yıllık kalenin varisi oldular

Trabzon'da, 13’üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kalesi’nin de yer aldığı yaklaşık bin 300 dönüm arazinin Üçüncüzade Ömer Paşa’ya ait olduğunu iddia eden torunlarının, varis olduklarının tescili ve arazinin tapusunun kendilerine verilmesi için açtıkları dava sonuçlandı.

Davayı kazandılar, 700 yıllık kalenin varisi oldular - Sayfa 1

Trabzon tarihinde önemli bir yeri olan limana hâkim bir noktadaki Güzelhisar Kalesi’nin de yer aldığı yaklaşık bin 300 dönüm arazi, davalık oldu.

112
Davayı kazandılar, 700 yıllık kalenin varisi oldular - Sayfa 2

Güzelhisar Kalesi arazisinin 1737- 1745 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu döneminde Trabzon Valiliği görevini üstlenen Gümüşhaneli Üçüncüzade Ömer Paşa'ya ait olduğunu öne süren torunları, Ganita mevkisinde askeriyenin kullanımındaki bölgenin varislerinin kendileri olduğunu öne sürdü.

212
Davayı kazandılar, 700 yıllık kalenin varisi oldular - Sayfa 3

Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları, varis olduklarının tescili ve arazinin tapusunun kendilerine verilmesi için Torul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı.

312
Davayı kazandılar, 700 yıllık kalenin varisi oldular - Sayfa 4

DAVA SONUÇLANDI, KALE SÜLALEYE AİT

4 yıldır süren dava sonunda mahkeme, davacıların Üçüncüzade Ömer Paşa'nın varisleri ve kalenin aynı sülaleye ait olduğuna karar verdi.

412