DAK-SAR denizde arama kurtarma tatbikatı yaptı

Denizde gönüllü arama kurtarma faaliyetleri yürüten DAK-SAR, Fenerbahçe Burnu açıklarında gece denizde arama kurtarma tatbikatı yaptı.

DAK-SAR denizde arama kurtarma tatbikatı yaptı - Sayfa 1

Denizciler Dayanışma Derneği tarafından 2001 yılında kurulan ve denizde gönüllü arama kurtarma faaliyetleri yürüten Denizde Arama Kurtarma - Search And Rescue (DAK-SAR), gece saatlerinde Kadıköy Fenerbahçe Burnu ile 2 mil genel güneyi arasında "Varol Atalay 2022/1 Gece Eğitimi"'ni gerçekleştirdi. 3 DAK-SAR botu ve 32 gönüllünün katıldığı tatbikata Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi botları da eşlik etti. 

DAK-SAR denizde arama kurtarma tatbikatı yaptı - Sayfa 2

Tatbikatta senaryo gereği telsiz anonsundan, arıza yaptığını ve su almaya başladığını bildiren tekne için, DAK-SAR ekipleri hızla harekete geçti. Botlarla teknenin bulunduğu bölgeye giden ekipler, denize düşen kişiyi kurtardı. 

DAK-SAR denizde arama kurtarma tatbikatı yaptı - Sayfa 3

Yardım bekleyen tekneden işaret fişeği ve meşale yakıldı. Açılan can salıyla teknede bulunanlar kurtarıldı. Tatbikat sonunda DAK-SAR botları, Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri geçit töreni yaptı. 

DAK-SAR denizde arama kurtarma tatbikatı yaptı - Sayfa 4

DAK-SAR Denizciler Dayanışma Derneği Başkanı Murat Kaya, "Şu anda Denizler Dayanışma Derneği, Denizler Arama Kurtarma Organı, DAK-SAR'ın gönüllüleriyle bir gece tatbikat yapıyoruz. Gece tatbikatları önemlidir.