Dağcılardan Google Haritalar uyarısı: Ölümcül rotalara yönlendiriyor

Uzmanlar, bu yaz doğa tatili yapmayı planlayanları Google Haritalar'a güvenmemeleri konusunda uyardı. İskoçya'nın en yüksek dağı Ben Nevis ve çevredeki diğer zirvelerde meydana gelen ölümlerin arttığını söyleyen dağcılar, uygulamanın insanları uçurumlara ve dik kayalıklara yönlendirdiğini söyledi.

Dağcılardan Google Haritalar uyarısı: Ölümcül rotalara yönlendiriyor - Sayfa 1

İskoçya’daki dağcılık örgütleri, ülkenin en  yüksek dağı ve bölgedeki diğer zirvelere tırmanmak isteyen yürüyüşçülerin Google Haritalar tarafından "potansiyel olarak ölümcül" rotalara gönderildiği konusunda uyardı.

Dağcılardan Google Haritalar uyarısı: Ölümcül rotalara yönlendiriyor - Sayfa 2

DENEYİMLİ DAĞCILAR İÇİN BİLE OLDUKÇA TEHLİKELİ

John Muir Trust adlı kuruluştan yapılan açıklamada, Ben Nevis'te gezinmek için Google Haritalar'ı kullanan artan sayıda insanın "deneyimli dağcılar için bile son derece tehlikeli" bir rota üzerinden yönlendirildiği belirtildi. 

Dağcılardan Google Haritalar uyarısı: Ölümcül rotalara yönlendiriyor - Sayfa 3

YAKIN ZAMANDA PEK ÇOK ÖLÜM YAŞANDI

Popüler bir turistik yer olan Ben Nevis, Britanya Adaları'ndaki en yüksek dağ ve  bin 345 metre yüksekliğe sahip. Bununla birlikte, her yıl binlerce zirveye tırmanmasına rağmen, yakın zamanda dağda birçok ölüm kaydedildi.

Dağcılardan Google Haritalar uyarısı: Ölümcül rotalara yönlendiriyor - Sayfa 4

John Muir Trust'ın Nevis Koruma Görevlisi Nathan Berrie, "Sorun, Google Haritalar'ın bazı ziyaretçileri, muhtemelen zirveye en yakın otopark olduğu için Upper Falls otoparkına yönlendirmesidir. Ancak bu doğru yol değil ve sık sık Steall Şelaleleri'ne doğru giden ya da Ben Nevis'in güney yamaçlarına doğru giden deneyimsiz yürüyüşçü gruplarıyla karşılaşıyoruz” dedi.